Esports de muntanya

Clàudia Galicia, banyada en plata

Esquí de muntanya. Amb les dues del cap de setmana ja acumula sis medalles d’argent en la copa del món d’aquest curs

Sis curses de la temporada de la copa del món d’esquí de muntanya i sis medalles de plata per a Clàudia Galicia, les dues últimes assolides durant el cap de setmana a Le Dévoluy (França). Si en la cursa individual de dissabte ja va pujar al segon graó del podi, ahir va repetir la mateixa posició, aquest cop en la cursa d’esprint. Un balanç que mostra el gran moment de forma de l’esquiadora de Torelló i la referma al capdavant de la classificació general femenina, quan s’arriba a l’equador de la copa del món, amb 480 punts, seguida a distància de la suïssa Marianne Fatton (369). Una vegada resoltes les tres primeres cites del calendari, ara la competició s’atura tres setmanes i es reprèn a partir del 20 de febrer a l’estació xinesa de Lake Song Hua.

Fatton, amb un temps de 3:26.56 en la mànega final de la cursa d’esprint, va ser l’única capaç de superar ahir Galicia (3:37.09). Entre les sis finalistes hi havia una altra osonenca, Marta Garcia, que va acabar quarta després d’un intens frec a frec pel bronze amb la francesa Lorne Bonnel. Tot i quedar-se a les portes del podi, l’actuació de Garcia a Le Dévoluy ha estat molt positiva, ja que, a pesar d’arrossegar un refredat durant els darrers dies, ha aconseguit pujar posicions en la general femenina (5a). Pel que fa a Julia Casanovas, no va superar la primera eliminatòria. Tot i això, la ceretana va ser la cinquena en categoria promesa.

En la prova masculina, el millor català va ser el gironí Marc Pinsach, que dissabte no va poder completar la cursa individual i que va arribar fins a la mànega de quarts, mentre que Oriol Cardona i Pau Coll van cedir en la primera qualificació.

Cursa esprint femenina
1a M. Fatton (Suïssa) 3:26.56
2n. C. Galicia (Catalunya) 3:37.09
4a M. Garcia (Catalunya) 3:41.18
11a J. Casanovas (Catalunya) 3:56.97
General sènior femenina
1a C. Galicia (Catalunya) 480 punts
2a M. Fatton (Suïssa) 369
5a M. Garcia 229
Cursa esprint masculina
1r. A. Iwan (Suïssa) 3:19.29
15è M. Pinsach (Catalunya) 3:33.45
26è O. Cardona (Catalunya 3:32.26
48è P. Coll (Catalunya) 4:01.70
General sènior masculina
1r. R. Antonioli (Itàlia) 435 punts
12è O. Cardona (Catalunya) 131
22è M. Pinsach (Catalunya) 81
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)