Atletisme

Genzebe Dibaba: “Espero baixar dels 4 minuts”

Atletisme. L’estrella etíop torna a competir en la reunió de Sabadell amb el propòsit d’esmicolar el millor registre mundial de l’any en 1.500 m

L’estrella etíop Genzebe Dibaba ja és a Sabadell, disposada a allargar el seu idil·li amb el míting internacional de Catalunya en pista coberta, on ha brillat amb llum pròpia en les tres participacions anteriors. El rècord mundial de 2.000 m (5:23.75 el 2017) i les millors marques de l’any en 3.000 m (8:22.50 el 2016 i 8:31.33 el 2018) avalen la seva trajectòria en la reunió catalana, i aquest cop pretén deixar la seva empremta en els 1.500 m. “Serà el meu debut de la temporada, però estic en bona forma. Espero anar el més ràpid possible i baixar dels 4 minuts. D’aquesta pista en tinc molt bons records”, va assegurar en l’acte de presentació. El seu representant, Juan Pedro Pineda, pensa que pot estar més a prop de la seva plusmarca mundial (3:55.17) que no pas de la franja dels 4 minuts. En aquest sentit, no sembla que hagi de suposar cap problema rebaixar la millor marca mundial de l’any, que és en poder de la canadenca Gabriela Debues-Stafford amb uns accessibles 4.08.36 (26 de gener a Boston). Per aconseguir el seu propòsit, Dibaba disposarà d’una llebre que ha de cobrir els 800 m en 2:06.

La campanya de pista coberta de la multicampiona etíop serà un vist i no vist. Després de Sabadell té previst competir diumenge en la reunió de Lievin, amb el propòsit de trencar la plusmarca mundial de 1.000 m (2:30.94), que té la moçambiquesa Maria Lurdes Mutola des del 1999. Posteriorment, tornarà a casa per preparar la temporada a l’aire lliure amb el repte de recuperar el títol de 1.500 m en el mundial de Doha.

Més enllà de l’estrella etíop, en l’acte de presentació de la reunió també hi van intervenir dos atletes catalans que persegueixen mínimes per a l’europeu de Glasgow. El migfondista de la Galera Llorenç Sales (UA Montsià) ja té el registre pertinent en els 1.500 m (3:42.76), però vol aconseguir també el de 3.000 m (7:56.00) per decidir posteriorment per quina de les dues distàncies es decanta. El velocista d’origen nigerià Patrick Chinedu Ike, que ja fa una dècada que viu a Barcelona, veu possible guanyar-se el bitllet per a l’europeu en els 60 m (6.68). La vilanovina Estela García, en canvi, no ha preparat específicament la pista coberta i ja pensa anar fent un salt progressiu cap als 400 m. Avui, però, prendrà la sortida en els 60 m. En l’acte de presentació també hi va intervenir l’andalusa Laura Bueno, que farà el seu debut en uns 800 m de gran nivell, amb atletes per sota dels 2 minuts i la participació de les catalanes Esther Guerrero i Zoya Naumov.

LES FRASES

Serà el debut de la temporada, però estic en bona forma i espero córrer el més ràpid possible. D’aquesta pista en tinc molt bons records
Després de Sabadell, diumenge intentaré superar el rècord mundial de 1.000 m en la reunió de Lievin
Genzebe Dibaba
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)