Hoquei sobre herba

El Polo alça la seva trentena copa

Hoquei sobre herba. El conjunt barceloní supera l’Atlètic Terrassa (3-1) en una final que sempre ha tingut controlada i es manté ferm al capdavant del palmarès de la competició

El Polo ha recuperat la copa a Madrid. El conjunt barceloní ha superat l’Atlètic Terrassa i alça la trentena copa del seu palmarès, la cinquena en els últims set anys. Un registre extraordinari des que Carlos Garcia Cuenca va agafar les regnes de l’equip.

Contra el conjunt terrassenc, els de la Diagonal ha fet dues urpades en el segon quart que han fet molt mal al seu rival. En l’inici, tots dos equips havien sortit molt ordenats i només Mati Rey s’atrevia a batre línies i crear desequilibri. En una d’elles, Javi Cabot ha trobat un espai per a xutar i topar amb el pal. La rèplica de l’Atlètic ha estat obra de Pol Parrilla, des del penal córner, en una de les més clares dels terrassencs en tot el duel.

El Polo li ha posat una marxa al partit en el segon quart i l’Atlètic no ha pogut seguir el ritme. Alex Reyné ha trobat una escletxa en la defensa local i ha cedit l’1-0 a Guille Fortuño, que ha obert la llauna. El mateix Reyné, vestit amb la samarreta d’assistent, ha donat el segon fet a Alex Casasayas però aquest ha arribat un pèl tard a la rematada. El Polo ha seguit pitjant l’accelerador i els barcelonins han pogut fer el segon en el seu segon penal córner del partit. Marc Reyné després de dues grans aturades de Marc Calzada sota els pals, s’ha trobat una bola al cor de l’àrea i ha definit amb autoritat. La segona unitat dels de la Diagonal ha fet estralls. L’Atlètic, tot i no trobar-se gens còmode sobre el camp, ha pogut retallar distàncies però Mario Fernández Garin ha tret de dins la porteria una última rematada de Dani Malgosa.

En el tercer període, l’Altètic ha tornat a aparèixer. Fruit també de retrobar-se amb la solidesa defensiva i d’un gol de Joan Tarrés a les acaballes del període. El terrassenc, que ha aparegut menys del que necessitava el seu equip, ha retallat distàncies en una jugada embolicada dins l’àrea. Qualsevol reacció dels terrassencs però, l’ha tallat en sec Xavi Lleonart. El davanter barceloní ha transformat un excel·lent penal córner en què Roc Oliva, que s’enfrontava en la final als seus excompanys, ha enganyat a tothom per cedir-li el llançament. “Han estat tres partits de molta guerra. Hem trobat el premi a molt treball i això senta molt bé”, ha comentat Lleonart després de la final. Després del tercer gol dels barcelonins, l’Atlètic ho ha intentat però sense èxit i el títol ha marxat cap a Barcelona.