Tennis

Ferrer es fa estimar

El xabià encaixa una derrota agraïda contra Nadal i s’acomiada del torneig per sempre “feliç” per l’ovació del públic

El manacorí jugarà els quarts contra Struff, botxí inesperat de Tsitsipas

La variabilitat meteorològica no va enterbolir la litúrgia del darrer partit del lluitador de 37 anys David Ferrer en les seves quinze participacions en el Barcelona Open Banc Sabadell des que hi va debutar el 2003. El xabià, que serà homenatjat diumenge amb tots els honors abans de la final, va claudicar en els vuitens contra el manacorí Rafa Nadal (1) per 6-3 i 6-3 en una hora i 56 minuts de lluita. El seu balanç en el Comte de Godó és de 30 victòries i 15 derrotes en quinze participacions. Els quatre cops que va arribar a la final entre el 2008 i el 2012 va claudicar precisament contra Nadal, l’onze cops campió. Ferru va rebre les mostres d’estimació del públic, que li va agrair l’esforç puntual i el comportament i la professionalitat de tota una carrera amb una tancada ovació que li va humitejar els ulls. Segons abans, va deixar la cinta del cabell al mig de la pista, un ritual que ha institucionalitzat en els últims tornejos. “És simbòlic, la meva última gota de suor en una pista que mai més trepitjaré”, va explicar en una roda de premsa en què també va ser aplaudit. Jugarà els últims partits de la seva carrera en el Masters 1.000 de Madrid que arrenca la setmana vinent.

Nadal va salvar dues pilotes de break en el feixuc primer joc davant dels crits d’admiració del públic, que, lògicament, es va alinear en major mesura al costat del xabià. Però el manacorí va apujar el seu nivell respecte del duel de dimecres contra Mayer i en el sisè joc va aprofitar la seva segona oportunitat de trencament (5-2). Ferrer va allargar el parcial (5-3) quan la pluja va irrompre amb intensitat relativa i tots dos jugadors van marxar als vestidors uns 45 minuts. Després de la represa, el balear va segellar el 6-3 i va trencar en el primer joc del segon acte. Semblava definitiu, però Ferru va fer honor al seu renom i va igualar amb un break revitalitzador (2-2). Perseverant, el campió va contraatacar amb un altre trencament (3-2) i va tancar en la quarta pilota de partit. El manacorí tindrà demà un rival força inesperat, l’alemany de 29 anys fets ahir Jan-Lennard Struff (51è), que va batre contra pronòstic el grec Stefanos Tsitsipas (5) –finalista el 2018– per 6-4, 3-6 i 6-2. El vencedor, si tot va com ha d’anar, se les haurà en semifinals amb l’austríac Dominic Thiem (3), un primera espasa que es va desfer del mallorquí Jaume Munar per 7-5 i 6-1 i que afrontarà els quarts contra l’argentí Guido Pella, botxí del francès Benoît Paire: 7-5 i 6-3.

Per la part de baix del quadre, el japonès Kei Nishikori (4) té un camí força engrescador. L’asiàtic va apel·lar als seus galons i, amb un joc sobri i segur, va marcar el terreny de bon començament contra el canadenc de 18 anys Felix Auger-Aliassime (16è favorit i 31è de l’ATP), el jugador més jove del quadre i un altre dels estendards de la nova generació: 6-1 i 6-3 en una hora i 23 minuts. Se les haurà amb l’andalús Roberto Carballés, que va ser repescat de la prèvia per la baixa de Fognini i que ahir va eliminar el xilè Christian Garín per 6-4 i 7-6 (2).

El rus Daniil Medvédev (7) també va passar fluix contra el nord-americà Mackenzie McDonald (61è): 6-3 i 6-2 . El seu rival serà el xilè Nicolas Jarry. El botxí d’Alexander Zverev (2) va remuntar contra el búlgar Grigor Dimitrov –2-6, 6-4 i 7-6 (2)– i està esprement al màxim la seva condició de lucky loser –perdedor afortunat repescat de la prèvia– . El sud-americà té un vincle històric i curiós amb el torneig. El seu avi Jaime Fillol, professional entre el 1968 i el 1985 que va ser el catorzè del món i va guanyar set títols, ja va jugar el Godó. “Ell va transmetre el cuquet del tennis a les meves cèl·lules. No parlem de res més.”

EL PROTAGONISTA

Em sento feliç. Jugar i competir contra Rafa en l’últim partit a Barcelona és un final perfecte
Res no supera l’ovació que he rebut al final del partit. Mai ho oblidaré. És l’estimació de la gent en 19 anys de carrera. No es guanya en un dia
David Ferrer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)