Ciclisme

Conti, nou líder del Giro

Ciclisme. Masnada s’emporta l’etapa a San Giovanni Rotondo després d’una escapada de tretze corredors que sacseja la classificació general

Valerio Conti (Emirates) és el nou líder del Giro d’Itàlia en detriment de Primoz Roglic (Jumbo-Visma) després de l’etapa més llarga d’aquesta edició (238 km), que ha sacsejat les primeres places de la general amb una escapada de tretze corredors. La victòria a San Giovanni Rotondo ha estat per a Fausto Masnada (Androni Giocattoli - Sidermec), que ha sorprès els escapats amb un atac amb molta força a l’inici de l’ascensió a la Coppa Casarinelle, a 30 km per a la meta. Conti ha estat l’únic que ha respost a l’atac i al final, segon a la meta, s’ha vestit la maglia rossa amb un avantatge d’1:41 sobre Giovanni Carboni, el primer entre els joves. Els deu primers de la general són corredors que formaven part de l’escapada, ja que el gran grup ha cedit més de 7 minuts a la meta. Roglic és ara l’onzè lloc de la general, a 5:24 del nou líder.

El perfil de la jornada (238 km) i un port de segona categoria, la Coppa Casarinelle, a 18 km de la meta per atemorir els velocistes era idònia per les escapades. I així ha estat. El Jumbo-Visma, l’equip del líder, tot i controlar el cap de cursa ha permès la fuga i en cap moment ha fet la sensació de voler neutralitzar-la. De fet, només començar, al quilòmetre 34, s’ha produït el primer gran ensurt del dia, ja que el que era líder, Primoz Roglic ha patit una caiguda. Per sort, el corredor eslovè només s’ha produït una forta rascada al glutis dret i la patacada no ha tingut més conseqüències.

L’etapa de demà, de 185 km, es disputa entre les poblacions de Vasto i l’Aquila. Té força ondulacions, però un únic port de muntanya, el de Svolte di Popoli (746 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)