Esports de muntanya

Mingote renuncia a l’Everest

Alpinisme. El vallesà, afectat per la tos i la fissura a una costella, va haver d’assistir dos alpinistes amb problemes durant el descens del Lhotse, un dels quals va morir als seus braços

Sergi Mingote va renunciar a continuar el projecte que l’havia de dur a encadenar l’ascensió del Lhotse (8.516 m), muntanya que va assolir el dijous 16 de maig, amb la de l’Everest (8.848). Un cop al camp base, l’alpinista de Parets del Vallès ha desistit d’intentar pujar la muntanya més alta del món a causa de la fissura a una costella i de la tos provocada per una infecció de pit, com ell mateix ha explicat en un vídeo penjat en el seu compte de Twitter.

Mingote, visiblement cansat i amb molta tos, fa una valoració amarga de l’expedició que l’ha dut a l’Himàlaia. “Aquesta expedició ens ha mostrat la cara més amarga de la muntanya”, explica ja des del camp base. Durant el descens del Lhotse, Mingote i els seus companys van haver d’assistir dos alpinistes que es trobaven amb dificultats, el búlgar Ivan Yuriev Tomov i la russa Nastya Runova. “Se’m va morir l’Ivan als braços intentant rescatar-lo. No va poder ser. A la Nastya, sí. La vam poder baixar”, explica Mingote.

El vallesà ja coneix el cim de l’Everest. Hi va pujar el 2001 i el 2003.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)