Esport i política

El COI aprova canvis dràstics en les eleccions de les seus olímpiques

Olimpisme. S’elimina l’obligació d’escollir una seu set anys abans i que aquesta sigui una sola ciutat

Canvis dràstics en el sistema d’elecció de les seus olímpiques d’estiu i d’hivern. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha aprovat per unanimitat en la 134a sessió, que avui finalitza a Lausana, eliminar de la Carta Olímpica l’obligació d’escollir una seu set anys abans i que aquesta sigui una sola ciutat. Les noves esmenes aprovades contemplen la possibilitat que la seu pugui ser “múltiples ciutats, regions o països.” A més, s’inclou un punt en què s’obliga al COI a donar prioritat a possibles seus que ja tinguin les instal·lacions esportives i infraestructures construïdes, mentre que aquelles que prometin obres futures “només es tindran en compte sobre la base de plans de llegat sostenible.”

Aquestes reformes pretenen pal·liar els problemes que el COI ha tingut els últims anys per trobar ciutats interessades en organitzar Jocs Olímpics a causa del seu alt cost.

Eleccions el 2021

El COI també ha aprovat que Atenes sigui el 2021 la seu de la 137a sessió, en la qual s’escollirà el president d’aquest organisme. Thomas Bach, president actual, acabarà el seu mandat de vuit anys, però pot aspirar a una reelecció de quatre anys més si decideix presentar-se, com ja ha avançat que farà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)