Esports de muntanya

Cardona i Avilés triomfen a casa

Curses de muntanya. La marató de la Buff Epic Trail corona el banyolí i la igualadina en la cursa corresponent a la copa del món

La sisena edició de la Buff Epic Trail va permetre a Oriol Cardona i Sheila Avilés assaborir la victòria en la copa del món de curses de muntanya a casa. És el primer triomf del banyolí, lider de la general del campionat en l’última cursa que disputava –se centrarà en les Golden Trail Series, el mundial a l’octubre i sobretot en la temporada d’hivern– i després de tres segones posicions. Avilés, en canvi, ja havia guanyat la Livigno Sky Marathon fa un mes i, en la general femenina, la líder és l’holandesa establerta al Vallès Ragna Debats, quarta ahir.

“Al Japó, la Xina i Itàlia van guanyar corredors locals. Em sento realment content d’haver-ho fet jo a casa”, va dir Cardona, que veia com el japonès Ruy Ueda, amb qui empatava a punts al primer lloc de la general, liderava la cursa fins passat el quilòmetre 30 (eren 42 amb 2.800 m D+) a l’últim ascens al port de la Gelada. Oriol Cardona va arribar a Barruera en 4h08:02, seguit de Jonathan Albon i Zaid Ait Malek, a dos i tres minuts.

Johanna Åström va ser la dominadora de la cursa femenina fins a l’últim quart del recorregut, quan Sheila Avilés la superava per lligar la seva tercera victòria en la copa del món. La igualadina va fer 04h37:40 i Åström entrava a cinc minuts i la britànica Holly Page a sis i mig. Ragna Debats entrava a gairebé deu minuts i aconseguia els punts necessaris per liderar la general de la copa del món.

La Royal Ultra Skymarathon Gran Paradiso i la Skyrace Comapedrosa d’Andorra són les pròximes cites que tindrà el campionat.