Handbol

“Tenia ganes d’handbol”

Handbol. Carles Ramonet torna a Bordils un any després i com a director esportiu. “És un repte més i m’hi vaig engrescar”, diu l’extècnic del filial

Carles Ramonet (Figueres, 1973) torna al Blanc i Verd poc més d’un any després de deixar la banqueta del segon equip del Bordils, i ho fa com a director esportiu de la secció. “Tenia ganes de tornar a entrenar i a en Jesús Mach li ho havia fet saber. Ell va dir al club que plegava i, quan em van trucar, pensava que m’oferien el segon equip un altre cop o un altre de la casa. I quan em van dir que era per la direcció esportiva...”, explica el que va ser tècnic al Blanc i Verd sis temporades, fins al maig del 2018. “Tampoc em va costar gaire, és una faceta que em feia gràcia i tenia ganes d’handbol un altre cop: m’era indiferent si era a la base, sènior o d’una altra manera com és la direcció i la coordinació esportiva”, exposa sobre la decisió. I sintetitza: “És un repte més i m’hi vaig engrescar, de seguida vaig dir que sí.”

Ramonet torna amb Pau Campos al primer equip, després de dos anys d’absència que va iniciar amb l’aventura professional al CSM Bucarest l’estiu del 2017 i que acaba, encara, a la direcció tècnica de la federació catalana. Blai Ivars i Xavi Pujolar seran els entrenadors del filial, que va pujar a la 1a estatal després de dues fases seguides amb l’ara director esportiu.

Com més millor

“És una altra tasca. Marcar les línies estratègiques del club, què volem que aprenguin els jugadors en cadascuna de les etapes, enfocar els objectius a aprenentatges. Perquè els esportius i competitius ja vindran: que arribin com més millor a l’etapa sènior amb aquests coneixements”, és el camí que s’ha marcat el lledonenc, que posa èmfasi en el fet que, a Bordils, ja es fa aquesta tasca i que la vol millorar. “Implica formar i tenir bons entrenadors. Que tinguin les eines per aplicar els aprenentatges. I els nens engrescats i amb ganes d’handbol”, afirma, conscient que calen prou jugadors per als equips a totes les categories i una base que pugui implementar un relleu generacional significatiu.

La política

Dalmau Huix fa dos estius i Sergi Mach aquest són els darrers jugadors que, consolidats al primer equip, han marxat a un equip professional i, en ambdós casos, a Plata mateix. “Si l’economia va bé, a la categoria hi ha més diners per fer fitxatges i pagar jugadors. Però aquí la nostra política és del tot amateur i passa per estar on puguem amb els jugadors que tenim”, afirma Ramonet, que dona la benvinguda a les opcions professionals dels jugadors formats al club i es resigna a seguir picant pedra “amb els jugadors de la casa que vulguin combinar la seva feina amb l’esport que més els agrada”. “És un repte molt gran per a nosaltres. Som conscients que cada any algun jugador marxa i que el gruix de l’equip té una edat que ja no són els joves de la categoria. Hauran passat set anys i els joves que estan pujant han d’estar a punt en dos o tres anys”, hi afegeix, sobre la filosofia del club.

La proximitat

El primer equip del Bordils torna als entrenaments dilluns, per preparar el setè curs a Plata. Una temporada en la qual es trobarà amb el seu etern rival, el Sarrià. “Que hi hagi dos clubs tan a prop competint en aquest nivell és positiu per a l’handbol, el promociona. I ho hem de saber aprofitar”, diu Carles Ramonet, que apunta la dificultat que suposa mantenir dos equips amateurs en aquest àmbit. “T’obliga com a club a espavilar-te: érem el referent i, si els jugadors havien de triar, ho tenien més clar fins ara, que ens hem de repartir el pastís entre els dos”.

LA DADA

6
temporades
havia estat Carles Ramonet entrenant el Bordils B, a qui va pujar a la 1a estatal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)