Ciclisme

Dos-cents participants a la Clàssica de Vallter

Ciclisme. El bagenc David Gómez (Comapk) i la danesa establerta a Girona Fie Østerby (Eneicue) guanyen la 66a edició de la cursa amb inici a Ripoll

David Gómez (Team Compak) i Fie Osterby (Eneicue Cycling Team) van guanyar el 66è GP Ripoll, 25è Memorial Fermí Pujol, la Clàssica de l’estiu que uneix la capital del Ripollès i l’estació Vallter 2000 en la que només la pluja, habitual en la majoria d’edicions en forma de tempestes; va faltar a la cita, amb 200 participants, el límit d’inscrits.

El corredor de Sallent, que el 2018 va guanyar la general de les Grans Clàssiques, va guanyar amb el mateix temps que l’australià Freddy Ovett, que corre viu a Girona i que aquest final de temporada a l’Israel Cycling Academy, l’equip que ha fitxat per l’any que ve l’irlandès Daniel Martin. Els dos van arribar en 1h29:50 i una mitjana superior als 33 quilòmetres per hora a un dels ports de referència del Pirineu català.

Tristan Cardew (The Service Course) i Diederick Deelen (Team SmartDry) també van resoldre a l’esprint, a 45 segons de Gómez, qui era tercer i completava el podi masculí, en benefici d’un altre habitual a les curses gironines. Sergi Oller (Noel-Tadesan), Arnau Solé (Controlpack-Badia), Raül Castello (Grupo El Reloj-Ambikes) i Marc Llobet (Equipo Oleka) van arribar a un minut dels vencedors.

Fie Østerby (Eneicue), danesa establerta també a la capital gironina, va ser la millor de la categoria femenina amb un temps de 1h40:51 i 91a absoluta. Noemí Ferré (Massi-Tactic), guanyadora el 2018 amb un temps d’1h40:19, va ser segona i 99a absoluta a 52 segons d’Østerby mentre la corredora del filial del Massi, Patrícia Ortega (Catema.cat) tancava el podi femení.

Edgar Curto (Team Compak) va guanyar en sub-23, l’ex-triatleta professional Richard Calle (CC Ratpenat) en màster 30 i Adrià Bartrina (Antiga Casa Bellsolà-Girona) va ser el millor júnior.