Esports de muntanya

El mundial, a casa

Curses de muntanya. La setena edició de la BUFF Epic Trail, a la Vall de Boí del 9 al 12 de juliol, serà el campionat del món de ‘skyrunning’

La ISF (Federació Internacional de Skyrunning) atorga a la Vall de Boí l’organització del campionat del món de skyrunning l’estiu que ve en el marc de la BUFF Epic Trail, que coincideix amb el festival d’esport i muntanya més important del sud d’Europa –17.000 visitants i més de 4.000 participants en les diferents proves–. Serà en les modalitats ultra (65 km i 5.000 m D+), sky (marató i 3.300) i vertical (2,8 km amb 1.030 m de desnivell positiu). S’hi reparteixen 27 medalles comptant les combinades entre les dues darreres. Els anys 2012 i 2016 la Vall de Boí ja va organitzar campionats del món i, els darrers anys, és habitual en el calendari de les Migu Run World Series.

“Estem molt orgullosos d’assignar el campionats del món 2020 al festival de muntanya a la Vall de Boí, patrimoni mundial per la Unesco, al cor dels Pirineus. Aquí ja s’ha escrit una part de la història de l’skyrunning”, diu Marino Giacometti, el president de la ISF. L’alcaldessa de la Vall de Bohí, Sònia Bruguera, també mostra el seu orgull: “És un nou repte per al nostre municipi i hi posarem tots els esforços perquè sigui tot un èxit d’organització i de participació.” “Quan va aparèixer l’oportunitat de tornar a repetir l’experiència del 2016, no vam dubtar. Un campionat del món és un repte per als esportistes, però també pels organitzadors” afirma Albert Medrano (BUFF).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)