Dignitat dins i fora de la pista

Handbol. El Bordils cau en la copa però jugant un molt bon partit i protestant contra la sentència

BORDILS 24 BENIDORM 32

BORDILS:Jordi González, Farrarons, Xicu Reixach (1), Prat (2), Palahí (3), Masó (1), Masmiquel (5), Canyigueral (3), Oliver, Moreno (4), Montes (1), Batlle, Pepe Reixach (2), Mach i Pou (2).BENIDORM:Rodríguez, Cábanas (3), Simonet (1), Rivero (4), Méndez (2), Oliver (1), Parker (2), Lignieres (1), Dorado (6), Grau, Nolasco (1), Rueda (1), Lorasque (1), Vial, Pabán i Folgues (5).PARCIALS:1-1, 5-6, 8-8, 10-12, 14-15 –descans–; 15-17, 16-22, 18-28, 20-20, 22-30 i 24-32.ÀRBITRES:Yagüe i Peñaranda. Van excloure Masmiquel, del Bordils, i Oliver, Nolasco i Grau, del Benidorm.PÚBLIC:600.

El Bordils es va acomiadar ahir de l’aventura de la copa en la segona eliminatòria en caure clarament contra un dels equips més en forma de l’Asobal, el Benidorm, que en l’última jornada de la lliga ja havia guanyat a Granollers. Amb la derrota, l’equip de plata continua encara sense arribar a una tercera eliminatòria. Un repte que queda pendent.

El partit ha començat amb una acció de protesta que els jugadors locals han volgut fer contra la sentència del Tribunal Suprem. L’equip no ha saltat al parquet fins que s’havia jugat un minut de joc. Durant aquest temps, els jugadors del Benidorm es van estar passant la pilota esperant l’entrada a la pista dels seus rivals, que ho van fer mentre l’afició cridava “Llibertat, llibertat!”.

Lluís Ferrer va tornar a ser l’entrenador de l’equip per segona vegada, ja que Pau Campos encara no pot dirigir l’equip per problemes personals. El Bordils va completar una sensacional primera part amb un David Masmiquel impressionant en l’atac estàtic, sobretot en les primeres jugades. L’equip va defensar amb ordre i va saber combinar perfectament les accions en joc estàtic amb contraatacs letals per al Benidorm, que no va saber aturar la velocitat de Moreno, Pep Reixach, Prat i companyia. Un parcial de 0-3 (9-11) no va desanimar l’equip, que va continuar recuperant pilotes. Els jugadors de primera línia també van aparèixer a través de Canyigueral i de Palahí, que va fer el 14-14 abans del descans.

Era difícil mantenir el mateix ritme en la segona part amb un equip amb jugadors del nivell de Simonet, Parker i Dorado. Així, el Benidorm va encadenar un parcial de 0-7 aprofitant sobretot la velocitat dels seus extrems i les pèrdues dels jugadors locals (15-22). Amb el partit pràcticament resolt, els dos entrenadors van fer rotacions. Ferrer, de fet, va donar minuts a tots els jugadors i va convertir els últims minuts en un entrenament de qualitat de cara al partit de dissabte a la pista del Zamora, un altre duel clau en el camí cap a la permanència.

Reclamació

A banda dels crits de “Llibertat, llibertat”, l’afició del Bordils va penjar una pancarta gegant amb un lema ben significatiu: “Ho tornarem a fer.” S’hi afegia al costat: “Manifestacions, mobilitzacions, la llibertat d’expressió i la de votació.”

EL VESTIDOR

En la segona ens hem encallat i ells han pogut fer transicions ràpides i trencar el partit
Lluís Ferrer
Entrenador del bordils
Hem jugat molt bé en la primera part, sobretot en el joc de combinació i això ens ha permès tenir el partit igualat