Més esport

Sainz i Triay guanyen el millor català de la història

Pàdel. La cinquena parella del món venç Pujals i Marrero, la número 1 del WPT. Bueno i Rivera trenquen l’hegemonia de Sanmartí en nois

La barcelonina Lucía Sainz i la menorquina Gemma Triay, totes dues del RC Polo, el club organitzador, van guanyar diumenge la vint-i-setena edició del campionat de Catalunya Open Plasticband contra la jugadora de Berga Sara Pujals i la canària establerta a Sant Cugat Marta Marrero: 6-4 i 6-1. Les vencedores van trencar el malefici després d’haver perdut les finals del 2016 i el 2017. Probablement va ser el millor quadre femení de tota la història del campionat, amb quatre jugadores situades entre les deu millors del món. Marrero, extennista professional i paradigma de la potència de les esmaixades, és la primera del circuit mundial World Padel Tour. La reusenca Ari Sánchez, derrotada en semifinals per les campiones al costat de Laia Bonilla (59a), és la quarta del món. Sainz i Triay comparteixen el desè lloc i formen la cinquena millor parella. Totes quatre han guanyat proves del WPT, competició que també disputa Pujals (45a). També van caure en semifinals Nicole Traviesa (33a) i Cristina Bala. El fet que Sainz i Triay siguin parella habitual es va notar en la final contra una parella formada expressament per al campionat.

La final masculina va ser més igualada i va permetre als barcelonins Toni Bueno i Rubén Rivera guanyar el seu primer títol contra l’incombustible Enric Sanmartí i el jove tarragoní Ton Sans: 7-6 i 6-4. Bueno s’estrenava en el partit decisiu del català i Rivera havia perdut dues finals anteriorment. Sanmartí, vencedor l’any passat al costat del gironí Gerard Company i dotze vegades campió, va oferir mostres de la seva gran classe al costat d’un jove valor en el joc de dreta i que s’estrenava en la final. Però Bueno i Rivera, primer i segon del rànquing català, van cometre menys errors.

A banda de la qualitat excepcional, el campionat de Catalunya també serà recordat per la vessant quantitativa, perquè ha batut el rècord de participació, amb 334 parelles, superant el registre establert el 2017 (337). La inscripció constata la bona salut d’aquest esport a casa nostra. Paral·lelament, a més, es va celebrar el I Congrés del Pàdel Català.

EL PROTAGONISTA

L’excel·lent feina dels implicats, el congrés, l’alt nivell de joc i el rècord d’inscrits demostren que un cop més hem estat a l’altura
Felicitats a tota la comunitat del pàdel català per l’èxit que ha suposat el campionat
Pere Hernández
president DE la FCP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)