Més esport

Trien Ona Carbonell i els Márquez els millors del 2019

Festa de l’Esport Català. També són reconeguts el Sabadell femení de waterpolo, Carles Puyol, Marc Fuentes i les promeses Nil Llop i Ai Tsunoda

La nedadora Ona Carbonell, que va guanyar dues medalles de plata i una de bronze en el mundial de natació artística de Gwangju i ja n’acumula més que ningú (23), i la candidatura conjunta formada pels pilots Marc Márquez i Àlex Márquex, campions del món de moto GP i moto 2, respectivament, han estat elegits pel jurat com els millors esportistes catalans del 2019. Rebran el guardó el 14 de gener al CaixaForum en la 23a Festa de l’Esport Català, que organitzen conjuntament la UFEC i el diari Sport. Marc Márquez obté el reconeixement per quart cop (2013, 2014, 2017) i és el líder històric i Carbonell atresora el tercer (2013, 2017).

El millor equip del 2019 és l’Astraalpool Sabadell, campió de l’Eurolliga femenina de waterpolo per cinquena vegada i campió de lliga per dissetena vegada, a més de campió de copa. Rep el guardó per tercera vegada (2011, 2014).

Els premiats en el capítol de projecció són Nil Llop, patinador de velocitat, que va guanyar tres medalles en els World Roller Games Barcelona 2019, i la judoka lleidatana Ai Tsunoda, campiona del món i d’Europa cadet i campiona d’Espanya júnior, alhora que campiona de Catalunya absoluta. Com a llegenda ha estat elegit l’exfutbolista del Barça Carles Puyol, símbol al camp i al vestidor del primer equip blaugrana durant una dècada, entre el 2004 i el 2014. I el millor entrenador és Sergi Bruguera, capità de l’equip espanyol que tot just ara ha guanyat la copa Davis.

El premi a l’esperit esportiu se l’ha endut un lluitador: l’entrenador de futbol Marc Fuentes. Té 19 anys i una paràlisi cerebral amb afectació del 75% de mobilitat, fet que no li impedeix d’esquiar, fer submarinisme, ser entrenador de futbol i jugar de porter a l’AE Badalonès. Fa el curs pont per accedir al grau superior de futbol després de fer el primer curs i el segon al CAR de Sant Cugat. Vol dedicar-se professionalment a ser entrenador i forma part del cos tècnic del Vilanova del Vallès.

Al millor esportista
MARC MÁRQUEZ i ÀLEX MÁRQUEZ
Motociclisme
A la millor esportista
ONA CARBONELL
Natació artística Esperit esportiu
MARC FUENTES
Futbol
Llegendari
CARLES PUYOL
Futbol
Al millor entrenador
SERGI BRUGUERA
Tennis
Al millor equip
CN SABADELL
Waterpolo
Projecció femenina
AI TSUNODA
Judo
Projecció masculina
NIL LLOP
Patinatge de velocitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)