Handbol

Pobles en marxa

El Sarrià i el Bordils s’enfronten en el partit més rellevant de la història recent de l’handbol gironí

Els de casa, que han encadenat quatre triomfs davant la seva gent, favorits contra un rival que no ha guanyat fora

El Gironès, de quin color és?, és el títol de la pel·lícula que es podrà veure aquesta tarda (19.00 h) al pavelló de la Unió Esportiva Sarrià. Ningú en sap el desenllaç i, per tant, no hi ha spoilers possibles. Serà un film en 3D, realitat augmentada i pantalla IMAX amb un argument que no fa pas massa anys hauria semblat de ciència-ficció. Dos equips gironins lluitant cos a cos en la divisió de plata i cap d’ells, oh sorpresa, és el GEiEG. L’últim cop que es van trobar el Sarrià i el Bordils a casa dels primers va ser el 13 d’abril del 2013. Els visitants, ja sota les ordres de Pau Campos, van caure 28-27, un mal menor en una temporada que acabaria amb un ascens històric.

El Sarrià –ho diuen els números– parteix com a favorit. Ha encadenat quatre victòries a casa, tindrà la millor entrada de la història i un triomf el pot situar entre els cinc primers. El Bordils, en canvi, està suant de valent en la zona de descens i encara no ha guanyat a fora en la lliga (1 empat i cinc derrotes). Ara bé, les emocions, altrament conegudes com el factor humà, tindran avui un paper predominant. “Tothom espera tant aquest partit que pot passar que al final sigui un mal partit dels dos equips, més enllà del resultat. Nosaltres tenim més urgències, és cert, però l’última victòria contra el Teucro ens ha donat molta confiança”, explica Pau Campos, que admet que segurament quedarà amb els jugadors a Bordils per repassar aspectes tàctics abans d’anar plegats cap a Sarrià, el desplaçament més curt de la història del club des que milita a la divisió de plata.

Les mateixes armes

“Crec que som dos equips que tenim un joc similar. Basem el nostre joc en la defensa i volem atacar amb facilitat, sense floritures.” Campos admet la seva admiració pel central sarrianenc David Mariscal, amb qui va conquerir un campionat d’Espanya infantil amb la selecció catalana. “Ell i Pere Arnau solen marcar la diferència.” L’entrenador admet que per a l’equip és molt important fer un bon partit avui perquè després arriba l’aturada nadalenca –fins a l’11 de gener–. “El resultat és molt important, però també les sensacions amb què acabem el partit.” El Bordils és antepenúltim amb 8 punts, a 3 dels llocs de permanència directa.

Control de les emocions

L’entrenador del Sarrià, Salva Puig, admet que la seva primera missió serà mantenir sota control l’estat d’excitació dels seus jugadors davant d’un partit com aquest. “És un dels condicionants que tindrem; haurem de mirar de centrar-nos exclusivament en el joc i evitar situacions d’angoixa.” Sobre la condició de favorit de l’equip, reconeix que la bona dinàmica sempre ajuda, sobretot en els partits com a local. “Això ens dona un plus, però hem de tenir clar que serà un partit igualat i que dins aquest partit hi haurà minipartits amb diferents situacions.” Puig també considera que l’estil dels dos equips és en alguns casos semblant. “Ens agraden molt les transicions ràpides a partir de la defensa, tot i que els sistemes d’atac posicional sí que són diferents.”

Respecte al potencial del rival d’avui, el tècnic vallesà té clar quins són els punts forts del Bordils. “Van perdre Sergi Mach, però Esteve Ferrer com a central els dona un punt d’equilibri molt bo amb dos laterals al costat molt potents com Palahí i Canyigueral, i en l’extrem Pep Reixach té molta efectivitat i el saben buscar.” Puig no va coincidir amb l’extrem al Granollers perquè just quan el jugador feia el salt al primer equip, ell jugava en la lliga francesa.

Quedarà feina

L’equip encara no podrà descansar després del derbi perquè arribarà l’eliminatòria de la copa contra l’Anaitasuna. “La lliga no haurà arribat tampoc al final de la primera volta, passi el que passi avui no serà un resultat transcendent ni per nosaltres ni per ells, quedarà molta feina per fer”, hi afegeix Puig.

De vegades hi ha tanta expectació en partits com aquest que després acaben decebent, però les emocions segur que afloraran
L’excitació dels jugadors segurament no és bona, caldrà estar tranquil, controlar les emocions i centrar-se en el partit
Per ells tots els partits són especials, nosaltres també ho vam viure el primer any a la categoria
Pau Campos
ENTRENADOR DEL BORDILS
La bona dinàmica ens dona un plus, però estic convençut que serà un partit molt igualat
Salva Puig
Entrenador del Sarrià

Deu supervivents de l’últim derbi

Dels jugadors que es van enfrontar el 2013 a Sarrià en un partit que aquests dies la gent recorda, tot i que no era decisius, als dos pobles en queden deu en els primers equips. El Bordils es pot dir que manté el mateix bloc nuclear, començant per l’entrenador. Jordi González, Esteve Ferrer, David Masó, David Masmiquel, Marc Canyigueral i Ignasi Moreno ja van jugar aquell partit i han continuat en l’equip, tot i que alguns han marxat i han tornat, com el mateix Pau Campos. En el Sarrià s’hi mantenen Joan Pórtulas, Josep Ballester –màxim golejador en aquell partit (8 gols) i Guillem Torres. L’entrenador era Josep Espar, actualment ajudant de Xavi Sabaté en el Wisla Plock en la lliga polonesa. Aquell partit també va servir de comiat per a dos històrics de l’handbol gironí, el porter Jaume Pórtulas i el pivot Pasqui Gutiérrez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)