El Bordils s’endú el duel del Gironès a Sarrià (25-27)

Handbol. Nitu Pórtulas, autor de 9 gols, ha tingut la pilota de l’empat, al travesser

El Bordils ha posat fi a la ratxa del Sarrià a casa i s’ha adjudicat el duel del Gironès, que en l’antecedent més immediat havia estat per al Sarrià. L’equip de Pau Campos ha pogut imposar la seva experiència, tot i l’expulsió amb vermella directa de Marc Prat quan s’havien jugat 17:54 amb 8-7 al marcador, i el parcial de 5-0 local al final de la primer ameitat.

Portulas i sis més

Nitu Pórtulas duia sis gols a la mitja part (14-11). L’extrem ha obert el marcador (1-0) i, amb tres gols seguits, ha liderat el parcial de 5-0 amb què el Sarrià ha capgirat el marcador, els tres primers amb el seu canell, dos des de l’extrem després de recuperació i un apareixent al pivot (12-11).

El Bordils ha reaccionat a la posada en escena local, amb dos gols d’Esteve Ferrer i un altre de Canyigueral completant un flai. Palahí i Vilanova mantenien els blanc i verds per davant (3-4 i 4-5) fins que han aparegut Mariscal (6-5) i els germans Arnau: Martí al lateral (7-5) i Pere al contraatac (8-7).

L’exclusió de Vicente ha permès el Bordils tornar a trobar la porteria mitjançant i dos gols de Pep Reixach han donat la màxima de dos de nou als visitants (9-11), previ al temps mort de Salva Puig i el parcial de 5-0 local.

Sense treva

Pau Campos ha començat la segona meitat amb David Mach a la porteria i Pep Reixach liderant la reacció amb dos gols (15-14) i un penal que li ha aturat Antonio Moreno a l’exclusió de Gullem Torres al minut 3. Esteve Ferrer també ha començat fi i el seu segon gol mantenia el marge a la mínima expressió (18-17).

L’empat de Pep Reixach a l’atac posterior a l’aturada de Mach a Pere Arnau, en un cara a cara al contraatac, i un bon atac posicional de l’equip de pau Campos acabat amb Lairo Montes a l’extrem ha posat el Bordils per davant i Salva Puig s’ha vist obligat a aturar el partit al 16:07 de la segona meitat; sense treva.

Pere Arnau de penal ha empatat a 19 però el Bordils seguia trobant Montes, imfalible als sis metres (19-20). Moreno, autor del penal, al contraatac; feia el 19-21 i Salva Puig ha donat entrada a Moreno per Guiti i Pep Reixach a l’extrem donava una primera màxima de tres al Bordils superat el minut 20 de la segona part, que duraria poc perquè Pere Arnau feia el 20-22 al següent atac sarrianenc.

El 20-23 de Jairo no ha pujat al marcador per falta en atac, ja a 8 minuts i abans que Nitu Pórtulas, el 8 del Sarrià, fes el seu vuitè gol (21-22), respost per Xicu Reixach i Marc Canyigueral (21-24).

Pere Arnau, en un atac etern que el Sarrià havia jugat amb set i sense porter, feia pujar els decibels , com l’aturada de Moreno a Canyigueral i el segon gol seguit del 21 local a quatre minuts (23-24).

Pep reixach des dels 7 metres donava aire al Bordils però el novè gol de Nitu tornava a deixar el marcador ajustat a dos minuts per acabar (24-25). Tres pèrdues dels visitants –i una del Sarrià– han permès Pere Arnau empatar a 25 a un minut.

Un minut

El Bordils ha demanat temps mort a 52 segons i, després, Xicu Reixach feia el 25-26. Amb 24 segons per jugar-se, el Sarrià ha tingut un atac que Pórtulas ha enviat al travesser i, després Palahí al contraatac ha sentenciat fent callar uns segons el pavelló, que ha esclatat animant el seu equip.