Hoquei sobre herba

El Polo reedita la copa en un final d’infart

Hoquei sobre herba. El conjunt barceloní supera l’Atlètic (3-4) en una final espectacular, dóna la volta al marcador quan faltaven 34 segons i alça el 31è títol del KO de la seva història

L’Atlètic i el Polo han regalat a l’hoquei estatal una final de copa espectacular. D’anada i vinguda, de gols, d’alternatives, d’atrevir-se i de deixar l’especulació ben tancada a l’armari. Sense tenir por a res i anant a buscar el rival. Una final espectacular que ha coronat el Polo per 31a vegada en la història de la competició del KO. Una diana de Marc Reyné quan faltaven 34 segons ha decidit el duel per a un equip que, tot i el canvi de cicle l’estiu passat, segueix guanyant títols de la mà de Roger Pallarols.

El primer quart ja ha estat espectacular. L’Atlètic s’ha fet amb el domini de la possessió ben aviat, nodrint-se de les errades en la construcció barcelonina. El Polo no es trobava còmode sobre el terreny de joc però en una llambregada de talent de David Alegre ha fet el primer: Manu Bordas ha resolt dins l’àrea una passada espectacular del capità barceloní. La reacció de l’Atlètic, confirmant el seu domini, ha estat demolidora. Albert Beltrán, en el tercer penal córner dels locals, ha desviat el llançament de Marc Sallés i ha fet l’empat a un gol. No ha trigat massa més el conjunt de Xero Gasol en donar-li la volta al marcador i Jan Malgosa, en una acció individual espectacular, ha fet el 2-1. Aprofitant un error en una zona perillosa dels barcelonins, Malgosa ha teixit una definició espectacular.

El Polo ha trobat en el penal córner el seu bàlsam als minuts de domini terrassencs i ha aconseguit revifar. En el quart llançament i ja en el segon quart, Xavi Lleonart ha pogut empatar el duel. El gol li ha donat ales al Polo, que ha acabat millor el segon període. Fins i tot, David Alegre podria haver posat per davant el seu equip però Marc Calzada ha estat molt inspirat sota pals.

En la represa, els dos equips s’han controlat més, sabedors que arribaven els minuts decisius del duel. El Polo ha seguit tenint oportunitats amb els penals córner però qui ha marcat ha estat l’Atlètic. Albert Beltran ha repetit amb una rematada de coreà espectacular que ha llepat l’escaire de la porteria de Luis Calzado. El 3-2 ha precedit l’empenta definitiva del Polo a la recerca del gol de l’empat. I l’ha trobat a falta de 4 minuts: Llorenç Piera ha desviat el vuitè llançament de penal dels barcelonins i ha signat el 3-3 Les pulsacions tornaven a estar altíssimes i el Polo s’hi ha trobat millor. Tant que, quan faltaven 34 segons, ha trobat la diana del triomf mitjançant Marc Reyné. El davanter del Polo ha traduït en gol una jugada per banda esquerra de Mati Rey.