Més esport

Tres regions lluiten contra Catalunya pels Jocs del 2030

Olimpisme. A les propostes que arriben des dels Estats Units (Salt Lake City) i el Japó (Sapporo) se n’hi ha afegit una altra del centre d’Europa, segons el COI

Salt Lake City i Sapporo no seran les úniques rivals de Pirineus-Barcelona per als Jocs del 2030, segons ha informat el Comitè Olímpic Internacional (COI) als responsables de la precandidatura catalana. Una regió “centreeuropea” encara per determinar també hauria començat converses amb els responsables olímpics per avaluar les seves possibilitats de futur. Àustria i Suïssa, que van retirar les seves candidatures dels Jocs del 2026 per a les ciutats de Graz i Sion, respectivament, són probablement els països interessats a recuperar el projecte olímpic un cop els costos i les inversions necessàries s’han reduït dràsticament per la nova política de Thomas Bach.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va visitar la setmana passada Lausana per continuar les converses amb els dirigents del COI. Allà el director general del comitè, Pere Miró, el manté al dia de la “lluita” d’uns Jocs que es concediran probablement el 2023. No es descarta una maniobra salomònica com en el cas dels Jocs estiu, que el COI va concedir a París (2024) i Los Angeles (2028) en una mateixa tongada.

Tots els moviments que es facin des de la Generalitat, el territori o fins i tot l’Ajuntament de Barcelona depenen exclusivament de la voluntat del Comitè Olímpic Espanyol (COE) de presentar oficialment la candidatura catalana i descartar, un altre cop, una proposta olímpica per a Madrid per al 2032, que va ser una de les ofertes que va fer en la campanya electoral el nou alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, del PP, partit molt proper a Alejandro Blanco. Figueras i Blanco han salvat de moment tots els obstacles polítics per mantenir viva la precandidatura. Per fer-la més viable políticament no es descarta, en una jugada estratègica, portar alguna de les seus a l’Estat espanyol fora de Catalunya, concretament als Pirineus d’Aragó.

DECIDEIX MADRID

L’última paraula sobre la candidatura la tindrà el Comitè Olímpic Espanyol

Es comença a filtrar el futur dossier tècnic

Tot i que des de l’oficina de la candidatura catalana s’assegura que encara no hi ha redactat cap dossier definitiu sobre les infraestructures dels Jocs, Gerard Figueras va confirmar fa uns dies a RAC 1 algunes de les instal·lacions que es farien servir, fora de Barcelona, si els Jocs es tiren endavant. Entre aquestes destaquen la pista d’atletisme coberta de Sabadell, el recinte firal de l’Hospitalet de Llobregat i el Palau d’Esports de Barcelona, que es recuperarà per a l’activitat esportiva. També el futur palau que faci el FC Barcelona, on la candidatura va tenir un petit revés en el preolímpic d’hoquei sobre gel ja que es va haver de suspendre el partit definitiu per un forat a la pista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)