Ciclisme

El millor nivell mundial

Ciclisme. La dinovena copa catalana internacional de Banyoles, l’única cursa a l’Estat d’HC UCI, aplegarà un miler de participants, entre els quals hi haurà Cullell i Galicia (Megamo) i Figueras (MMR)

La Clàssica arriba aquest cap de setmana a Banyoles per donar una temporada més el tret de sortida a la modalitat olímpica de BTT en l’àmbit europeu. És l’única cursa del calendari estatal d’Hors Categorie, la que ve darrere de les copes del món UCI i de la qual l’organització adopta el format, amb la cursa elit femenina demà i la masculina diumenge. La cita aplegarà un miler de participants al circuit del parc de la Draga i inclou, a més, una cursa de les UCI Junior Series –les copes del món de la categoria– per segon any, i per primer, la Banyoles Youth Cup BTT, exclusiva per a infantils (13 i 14 anys).

Noms propis

La guanyadora de l’any passat, Annie Last (KMC Orbea); la segona i campiona el 2018, Elisabeth Brandau (Radon), i la sub-23 francesa Loana Lecomte (Massi), tercera el 2019 i favorita demà, són els noms destacats de la categoria elit femenina, en què hi haurà, també, la corredora que ha de representar la selecció estatal a Tòquio, Rocío del Alba García (BH Templo Cafés UCC), Clàudia Galicia (Megamo) i Txell Figueras (MMR). L’osonenca, retirada de l’àmbit internacional en esquí de muntanya, aposta aquesta temporada per la BTT, mentre la corredora de Flaçà debuta, a casa, com a corredora professional amb l’equip asturià.

Jofre Cullell –vencedor de la Salamina Cup grega, com Galicia, la setmana passada– va ser cinquè l’any passat en la segona temporada com a sub-23 –tercer en la general de la copa del món–. El cap de files del Megamo tindrà al costat vuit dels deu primers del rànquing de la temporada passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)