Futbol sala

El Barça dels prudents

Futbol sala. El conjunt blaugrana, amb Adolfo en ratxa golejadora i Juanjo immens sota pals, inicia contra el Xota el camí cap a la cinquena copa d’Espanya

No els agrada parlar davant els micròfons. Són introvertits, prudents, somriuen tímidament i agraeixen els elogis per sota el nas, però utilitzen aquella fórmula tan tòpica d’“és la meva feina” per sortir airosos de les preguntes dels periodistes. Però s’entesten a ser protagonistes dia sí, dia també. Juanjo i Adolfo s’han convertit en dos pals de paller del Barça. De fet, el Barça del somriure de Ferrão, de l’anarquia d’Arthur i de la desimboltura de Sergio Lozano ara mateix funciona al ritme, en bona part, de les aturades de Juanjo i els gols d’Adolfo, que s’ha convertit en el pitxitxi de la lliga. “És feina de tot l’equip”, coincideixen. El colomenc n’ha marcat sis en els darrers dos partits del Barça abans de la copa d’Espanya, que arrenca avui (19 h, Esport 3) al Martin Carpena de Màlaga. “Els gols no són una cosa que m’atabali ni que em tregui la son. Estic content perquè ajuden l’equip i això és el que em satisfà. Que en segueixin venint molts més si han d’ajudar l’equip, que, al cap i a la fi, és el que val. I vull gaudir-los perquè potser, en uns dies, no veig porteria”, va dir Adolfo fa uns dies. Des que va arribar al Palau, fa la sensació que el colomenc millora cada dia i gaudeix cada instant com si fos l’últim. “D’això es tracta; ara arriba la copa i tinc ganes de guanyar-la com si no l’hagués guanyat mai, com tot l’equip”, diu. “El que va fer l’Inter de mantenir-se és molt complicat, però tenim les ganes intactes per intentar-ho”, hi afegeix el jugador colomenc, “el termòmetre del Barça”, segons el seu tècnic, i el millor defensor del món en inferioritat. En una competició del KO també els porters agafen una importància cabdal. Ahir, de fet, només es va anotar dos gols en els 80 minuts dels dos partits de quarts. Juanjo, que viu un moment de forma espectacular amb el Barça i la selecció espanyola, serà l’encarregat –juntament amb Dídac, que ha demostrat de sobres que està entre els millors– de defensar la porteria blaugrana. “És un porter enorme en tots els sentits. Molt complet. I en els penals és tremendament ràpid. Té uns reflexos extraordinaris”, va dir Andreu Plaza, després de l’actuació decisiva del porter en els quarts de la copa del Rei. “És la meva feina”, va correspondre el porter murcià, sempre prudent.

Un clàssic

El Barça inicia avui (19 h, Esport 3) amb l’Osasuna, al qual s’ha enfrontat en tres de les últimes quatre copes d’Espanya, el camí cap el seu cinquè títol i segon consecutiu. El balanç diu que el Xota ha guanyat un dels tres duels i el Barça ha passat ronda en dos. “És un equip que t’exigeix molt. Hem d’estar concentrats durant els 40 minuts i jugar com si no hi hagués més partits”, analitza Adolfo, amb prudència.

EL PROTAGONISTA

Tenim ganes de guanyar la copa com si encara no l’haguéssim guanyat mai
Adolfo Fernández
jugador del barça
Ahir
Movistar Inter- Palma 1-0
1-0 (16’) Humberto
Jaén- Valdepeñas 0-1
0-1 (39’) Catela
Avui
Llevant- El Pozo Múrcia 17h
Barça- Osasuna Magna 19h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)