Més esport

La UFEC presenta el Pla Marshall per a l’esport català

COVID-19. Són 26 mesures i es posa la xifra del fons de contingència, imprescindible, en 25 milions d’euros

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha presentat en una roda de premsa telemàtica El Pla Marshall per a l’esport, un pla de recuperació global que ajudarà entitats, practicants i professionals a transformar-se i sobreviure en una nova societat. Consta de 26 mesures englobades en quatre àrees: digitalització, fiscalitat, ocupació i finançament.

Gerard Esteva ha xifrat el fons de contingència, imprescindible, en 25 milions d’euros. Esteva ha apuntat que la Generalitat n’aportarà uns 14 o 15 i que la resta han de venir de les altres administracions, amb qui han mantingut un contacte.

La UFEC també va de la mà d’altres unions federatives de l’estat. El president de la unió ha recordat que Quim Torra va estimar que es pugui reiniciar la normalitat ales instal·lacions el juliol o l’agost.

S’estima que hi ha 700.000 llicències i que tres milions de persones són socis o sòcies d’entitats. Esteva ha posat de manifest que el 2009 la generalitat de Catalunya aportava 160 milions d’euros al sector, entre la secretaria general i la UFEC i que ara, amb el pressupost prorrogat, l’import és de 64 i que en el nou s’estimava arribar als 70.

Enric Bertran, vicepresident UFEC i president Federació Catalana de Natació, s’ha referit als 9.000 clubs: poden veure compromès el seu futur. Amb les instal·lacions tancades s’aboquen a les pèrdues i la UFEC vol mitigar aquests efectes.

Bertran s’ha referit a les quotes dels clubs de natació, que viuen una situació límit amb ingrés zero i un cost de manteniment.

Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, des de les federacions, ha posat de manifest d’endarreriment de les subvencions i que amb el Decret d’Alarma, sense competició ni activitats i amb l’incògnita del futur.

Gerard Esteva ha qualificat de dramàtica la situació del sector. “La diferència de la crisi del 2008 va portar una situació molt complexa a la població, però gradual. I ara és d’un dia per l’altre s’han tallat els ingressos i per això aquestes mesures ens poden ajudar a sortir de l’atzucac” ha dit, referint-se sobretot a les entitats sense ànim de lucre. El president de l’UFEC ha recordat que plou sobre mullat: “com a agents socials hem de ser proactius”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)