Waterpolo

Paper mullat o campions?

Waterpolo. Amb les lligues cancel·lades, la Federació Espanyola de Natació “consensuarà” amb els clubs els criteris per decidir el títol o la nul·litat, els ascensos i descensos i les competicions europees

Tret del bàsquet, que esgota tots els escenaris plausibles pels seus lligams econòmics amb patrocinadors i televisions, les lligues dels diferents esports de l’apartat poliesportiu van caient com mosques. La darrera cancel·lació o suspensió definitiva la van “consensuar” dijous al vespre en una reunió telemàtica la federació i els presidents dels clubs de divisió d’honor de waterpolo i la Federació Espanyola de Natació. En una nota molt breu a través de les xarxes, l’organisme va anunciar el punt final sense més especificacions. L’únic matís va ser admetre que, malgrat que en un primer moment hi havia clubs que tenien la intenció de seguir jugant, el consens es va imposar davant la incertesa de la situació sanitària provocada per la pandèmia de coronavirus.

Fernando Carpena, el president de la federació espanyola, ha declarat a BTV que la comissió estudiarà ara els ascensos i els descensos i les places europees. “Hem adquirit el compromís que l’àrea tècnica de la federació tindrà contacte amb els responsables dels clubs per consensuar l’escenari que es genera, per decidir les places en les competicions europees i els ascensos i els descensos.” No especifica si hi haurà campió o si el títol es declararà nul com ha passat en altres esports.

En nois el Zodiac Atlètic-Barceloneta, campió les últimes catorze temporades, té un marge de 4 punts sobre el CN Barcelona i el CN Terrassa quan falten set jornades. En noies, el líder és el CN Mataró, amb tres punts més que el CE Mediterrani i amb cinc jornades per al final de la lliga regular. En tots dos casos, el títol s’hauria d’haver decidit posteriorment en un play-off.

Incertesa europea

Tampoc no hi ha decisió sobre les competicions europees. Tant l’Atlètic Barceloneta com el CN Sabadell tenien possibilitats d’accedir a les fases finals. Es fa complicat que la LEN pugui encaixar un calendari a l’estiu tenint en compte que hi ha també equips italians, hongaresos, grecs o croats.

EL PROTAGONISTA

I es decidiran les places de competicions europees, els ascensos i els descensos
Fernando Carpena
president de la RFEN
L’àrea tècnica de la federació tindrà contacte amb els responsables dels clubs per consensuar l’escenari que es genera

Tres esports pendents dels despatxos

El model del waterpolo de cancel·lar sense més especificacions és el tercer, rere el pioner voleibol i el tennis de taula. La Federació Espanyola de Voleibol fa tres setmanes –des del 23 de març– que té el tema damunt la taula i encara no ha pres cap decisió sobre ascensos, descensos, Europa o títols. Hi ha dos equips catalans implicats en el descens en la superlliga femenina –el DSV Sant Cugat i el CVB Barça– que només se salvarien si es decidís una ampliació de places i tres més, dos de masculins –el Barça i el Tarragona SPiSP– i un de femení, el Vall d’Hebron, que esperen saber si pugen a l’elit. El mateix succeeix en el tennis de taula, que va decidir la cancel·lació el dia 2 i que encara no ha resolt l’expedient. El rugbi va ser un cas especial perquè els clubs van decidir plegar veles unilateralment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)