Handbol

La tardor serà calenta

Handbol. El Bordils i el Sarrià jugaran en el mateix grup en la primera fase a plata, que es decidirà després en lligues d’ascens i de permanència

La divisió d’honor plata canvia de format el curs que ve. En lloc dels 16 equips que tenia habitualment en tindrà 20 degut a la manca de descensos provocada per la resolució de la federació espanyola en el tancament d’urgència de l’exercici 2019/20, aprovat la setmana passada. Ja no hi haurà una lliga amb l’ascens directe, la fase i els descensos –aquest curs passat s’havia de fer també un play-off amb el quart per la cua i tres equips de 1a estatal que havien quedat a les portes de pujar–, sinó dos grups de 10, els cinc millors dels quals passaran a lluitar per l’ascens en una segona fase, i els cinc pitjors, per la permanència.

La pròxima temporada els equips jugaran 28 jornades, dues menys que fins ara (30). Seran 18 partits en la primera fase i 10 en la segona, perquè els quatre que tocarien amb els rivals del primer grup s’arrossegaran en la segona classificació, segons es va anunciar en la reunió telemàtica convocada d’urgència per la RFEBM amb la presència dels clubs, inclosos el Bordils i el Sarrià, en què s’exposava el sistema de competició que s’aprovarà el 13 de juny.

Tancada la primera fase, els dos grups es dividiran per formar el d’ascens i el de permanència. En el primer, els dos millors pujaran a l’Asobal i el tercer podria fer una promoció amb el catorzè de l’Asobal –amb 18 equips, en baixaran quatre directes. Cinc equips del grup de permanència perdran la categoria i, en tres temporades, la lliga tornaria a tenir 16 equips.

Els dos equips del Gironès –dels quals es compleixen aquesta setmana set anys de l’ascens i la que ve un, respectivament– han quedat en el grup A seguint criteris esportius –el rànquing de les dues darreres temporades– i geogràfics. Es troben amb dos catalans més, el Barça B i el Sant Martí Adrianenc, que torna a la categoria un any després que un penal aturat per Jordi González en la darrera jornada en l’empat a 27 al Blanc i Verd els condemnés al descens. L’Eivissa, el Lalín i el Burgos també han pujat per la via administrativa, com el Trapagaran biscaí i el Madrid en l’altre grup, el B, amb andalusos, bascos i castellans, entre els quals el Ciudad Real de Sergi Mach.

La competició començarà el cap de setmana de la Diada, amb l’interrogant de les mesures que s’hauran de prendre pel que fa a la seguretat dels participants i l’aforament als pavellons.

LA DADA

5
equips
perdran la categoria les tres pròximes temporades, per passar dels 20 als 16 habituals.
Grup A
Handbol Bordils
Unió Esportiva Sarrià
FC Barcelona B
Handbol Sant Martí Adrianenc
Handbol Club Eivissa
Club Balonmán Lalín
Condes de Albarei Teucro
Acanor Atlético Novás
Balonmano Burgos
Alisauto Balonmano Torrelavega
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)