Voleibol

Es consuma el descens del Sant Cugat i el CVB Barça

Voleibol.

La comissió delegada de la federació espanyola de voleibol (RFEVB) –13 membres– ha adoptat avui, més de dos mesos després de la cancel·lació de les competicions estatals, una polèmica fórmula mixta que diferència la Superlliga masculina i la femenina i que portarà cua. Mentre que la competició masculina –no hi havia cap club català–s’amplia a catorze equips i no baixa cap conjunt, les noies es queden amb dotze i els dos últims, tots dos catalans, baixen a la Superlliga 2, un greuge comparatiu. La proposta de no ampliar la categoria és la que han defensat els clubs, tret del Sant Cugat i el CVB Barça, és clar. La proposta liderada per les federacions catalanes i canària que no va ser acceptada però que es va votar, mitigava l’efecte del sobrecost d’ampliar la categoria a partir de subvencions federatives als clubs reduint l’import de la llicència, amb un estalvi de 4.000 per club.

El Sant Cugat, preveient el que es veia a venir, es va posar amb bon criteri la bena abans que la ferida i el dia15 ja va emetre un comunicat posant el crit al cel, en el qual manifestava que se sentia com l’”únic perjudicat”. El club no entén perquè hi ha discriminació de gènere en els descensos. La seva tesi, a més, és basa també en arguments estrictament esportius perquè, matemàticament, encara tenia possibilitats de salvar-se. El CVB Barça, per la seva banda, ja havia descendit matemàticament. La comissió delegada no ha decidit encara si hi haurà campions de la Superlliga.

Ascens de dos catalans

El Barça, primer del seu grup de la Superlliga masculina 2 quan faltava per disputar-se la fase d’ascens, torna a l’elit. L’històric Tarragona Sant Pere i Sant Pau, segon del grup, no puja i continuarà jugant a la Superlliga masculina 2, tot i que hauria pogut ascendir si s’hagués aplicat el criteri de millors resultats encara que fos segon tenint en compte el còmput global dels dos grups, dividits només per criteris geogràfics.

En noies, el Vall d’Hebron, líder del seu grup en circumstàncies similars, ha estat també un dels dos escollits per incrementar el nombre d’equips catalans a la lliga Iberdrola.

Els altres ascensos catalans del curs els protagonitzen el Sant Just, campió del grup B de la primera estatal femenina amb 19 triomfs i només dues derrotes que el curs vinent jugarà a la Superlliga 2. També puja al Cevol Torredembarra, que per primera vegada en la seva història jugarà en la divisió de plata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)