Voleibol

El Sant Cugat descendeix i se sent “l’únic perjudicat”

Voleibol. La comissió delegada de la RFEVB aprova l’ampliació de la Superlliga masculina sense descensos i discrimina la femenina, amb la pèrdua de categoria dels dos clubs catalans

La comissió delegada de la Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB) –13 membres i el vot de qualitat del president– va adoptar ahir, més de dos mesos després de la cancel·lació de les competicions estatals, una polèmica fórmula mixta que diferència la Superlliga masculina i la femenina i que portarà cua. No se sap encara si hi haurà campió ni en homes ni en dones, però mentre que la competició masculina –no hi havia cap club català–s’amplia a catorze equips i no baixa cap conjunt, les noies es queden amb dotze i els dos últims, tots dos catalans, baixen a la Superlliga 2, un greuge comparatiu a partir de la disparitat de criteris. La proposta de no ampliar la categoria és la que han defensat els clubs, tret del Sant Cugat i el CVB Barça, és clar. La proposta liderada per les federacions catalanes, amb Maribel Zamora membre electa de la comissió delegada, i canària, que no va ser acceptada però va ser votada, mitigava l’efecte del sobrecost a partir de subvencions federatives.

El Sant Cugat, preveient el que es veia a venir, es va posar la bena abans que la ferida i el dia15 ja va emetre un comunicat posant el crit al cel, en el qual manifestava que se sentia “l’únic perjudicat”. El club no entén per què hi ha discriminació en els descensos. La seva tesi, a més, és basa també en arguments estrictament esportius perquè, matemàticament, encara tenia possibilitats de salvar-se. El CVB Barça, per la seva banda, ja havia descendit.

Dos catalans en l’elit

Hi haurà, però, dos equips catalans en la màxima categoria, ja que el Barça, que era primer del grup B de la Superlliga masculina 2 quan faltava per disputar-se la fase d’ascens, torna a l’elit. El Tarragona Sant Pere i Sant Pau, segon, no puja, tot i que hauria pogut ascendir si s’hagués aplicat el criteri de millors resultats encara que fos segon tenint en compte el còmput global dels dos grups, dividits només per criteris geogràfics. En noies, el Vall d’Hebron, líder del grup B en circumstàncies similars, ha ascendit també a la lliga Iberdrola.

El tercer ascens català el protagonitza el Sant Just, campió del grup B de la primera estatal femenina que jugarà en la Superlliga 2. I el quart el segella el Cevol Torredembarra –segon del grup B–, que fa història ascendint també a la Superlliga 2.

CASOS DIFERENTS

El Sant Cugat tenia possibilitats de salvar-se i el CVB Barça ja havia baixat

ALEGRIA

El Barça segella el seu retorn a la màxima categoria masculina com a primer de grup

MÉS ASCENSOS

El Vall d’Hebron també torna a l’elit com a millor del seu grup de la Superlliga 2

Dues catalanes esperen decisió

Les catalanes internacionals del Logronyo Aina Berbel (1) i Patrícia Llabrés, que du el 18, continuen pendents de la resolució de la federació per saber si podien celebrar el títol de la Superlliga femenina. L’equip de La Rioja liderava la lliga Iberdrola amb 9 punts de marge sobre l’Avarca Menorca i faltaven dues jornades per al final de la lliga d’una competició que s’havia de resoldre amb un play-off pel títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)