Més esport

Els estudiants del CAR no podran fer la selectivitat

Més esport. La Fundació Ager denuncia que, amb el decret de l’estat d’alarma, esportistes d’alt nivell van tornar-hi però ara no poden preparar-hi les proves d’accés a la universitat

Griselda Lozano, la presidenta de la Fundació Ager, que fa un seguiment a esportistes d’alt rendiment que hi ha al CAR de Sant Cugat, denuncia el cas d’un grup d’esportistes que no poden preparar la selectivitat a l’institut perquè el seu expedient acadèmic encara és a Madrid.

La convocatòria del Consell Superior d’Esports (CSD) per entrenar-se amb diferents seleccions espanyoles fa que alguns d’ells s’hi traslladin per preparar competicions internacionals. En aquest cas, els que estaven fent el segon curs de batxillerat van continuar estudiant a la capital de l’Estat després que l’IES del CAR Sant Cugat els va traslladar l’expedient. Acabada la seva estada a Madrid, l’expedient acadèmic torna als centres d’origen, però amb el decret de l’estat d’alarma i la seva sortida precipitada els expedients d’aquests alumnes no van tornar.

Aquest grup d’esportistes –volen mantenir-se en l’anonimat– va demanar el canvi d’expedient el mes de març quan van tornar a Barcelona un cop tancades les instal·lacions on s’estaven a Madrid, per tornar a estudiar a Sant Cugat i preparar-se per a les proves d’accés a la universitat, que s’han de realitzar entre el 7 i el 12 de juliol.

L’institut depèn d’Ensenyament i no de Presidència i ara aquests esportistes no tenen accés a l’escolarització, segons posa de manifest la Fundació Ager, que denuncia la negació d’un dret fonamental.

Els alumnes no poden preparar amb garanties la selectivitat i, amb l’administració tancada, veuen que no tenen accés al seu centre habitual i, de retruc, a la possibilitat d’acabar el curs a Catalunya.

La raó de ser

La fundació diu que un dels efectes col·laterals de la pandèmia afecta l’àmbit esportiu i acadèmic. I és aquest un dels objectius de la seva activitat. Fa dos anys que mira de sensibilitzar l’administració perquè es faci el batxillerat esportiu, igual que hi ha el social, el científic i l’artístic, ja que un dels motius que el CAR al·lega per no acceptar el retorn acadèmic és la diferència de matèries acadèmiques entre comunitats. L’entitat ja ha transmès al departament d’Educació el seu desacord per la situació d’aquests alumnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)