Handbol

El nou full de ruta

Handbol. El Barça i el Fraikin Granollers jugaran una lliga regular de 34 jornades i el KH-7 Granollers, un campionat dividit en dos grups i dues fases

L’assemblea de la Federació Espanyola d’Handbol va ser pràcticament una bassa d’oli, i no perquè es fes telemàticament des de Guadalajara. L’acord in extremis aconseguit divendres entre el president de la federació, Paco Blázquez, i el de l’Asobal, Adolfo Aragonés, i representants de tots els clubs de la competició va aclarir el panorama i va provocar que la majoria de punts de l’ordre del dia s’aprovessin per una àmplia majoria. La lliga Asobal, ara amb 18 equips, es disputarà en el format tradicional amb 34 jornades, de tots contra tots. Divendres ja havia quedat descartat el format de dos grups i dues fases. La competició s’iniciarà el 2 de setembre, i es tancarà el 5 de juny. Abans, però, el 29 d’agost, es disputarà la supercopa d’Espanya entre el Barça, vigent campió de la lliga i la copa, i el Benidorm, subcampió de la copa. La seu encara s’ha de determinar.

La copa del Rei canviarà de format. Desapareixen les eliminatòries i es jugarà una fase final del 5 al 7 de març amb la participació del Barça, com a vigent campió, el club organitzador i els sis primers classificats al final de la primera volta de la lliga. La copa Asobal no es jugarà al desembre, com era habitual, i s’haurà d’acordar una nova data.

Durant l’assemblea també es va aprovar la no obligatorietat de formar part de l’Asobal per participar en la lliga. Entre el grup d’assemblearis que van presentar aquesta proposta hi havia David Barrufet, com a representant del Barça, i Gurutz Aginagalde, president del Bidasoa. Es va aprovar amb 62 vots a favor, 9 en contra i 7 abstencions. La proposta evidencia l’enfrontament amb el president Adolfo Aragonés i obre la porta a una possible escissió dins l’Asobal.

A diferència de la lliga Asobal, sí que hi haurà canvi de format en la divisió d’honor femenina, amb el concurs del KH-7 BM Granollers. En comptes d’una lliga regular, els 16 equips estaran repartits en dos grups de vuit i en una segona fase els quatre primers s’aplegaran en el grup que lluitarà pel títol i els quatre últims ho faran per la permanència. Els resultats de la primera fase s’arrossegaran. Aquest nou format, amb menys partits, suposarà un estalvi econòmic considerable. La competició començarà el cap de setmana del 12 i 13 de setembre i s’acabarà el 29 de maig. El club vallesà estarà en el grup B, juntament amb l’Elx, el Liberbank Gijón, el Rocasa Gran Canaria, el Salud Tenerife, el Porriño, el Morvedre i l’Adesal Còrdova. En el grup A, hi jugaran el vigent campió, el Super Amara Bera Bera, l’Atlético Guardés, el Màlaga, el Valladolid, el Zuazo, el Pereda, el Lanzarote i el San José Obrero. La fase final de la copa de la Reina es jugarà entre el 23 i el 25 d’abril.

Al final de l’assemblea, el president de la Federació Espanyola d’Handbol, Paco Blázquez, va manifestar la seva intenció de tornar a presentar-se a la reelecció.

29 d’agost
Supercopa d’Espanya
2 de setembre
Inici de la lliga Asobal
12 de setembre
Inici de la divisió d’honor femenina
26 de setembre
Inici de la divisió d’honor plata
5-7 de març
Fase final de la copa del Rei
23-25 d’abril
Fase final de la copa de la Reina
Copa Asobal
No es disputarà al desembre i s’ha d’acordar una nova data

La plata també tindrà dos grups

La divisió d’honor plata es jugarà amb el mateix format que la divisió d’honor femenina, amb dos grups de 10 equips, i dues fases. Després de l’ascens del Sant Martí Adrianenc, aquest curs hi haurà quatre equips catalans en competició, ja que s’hi afegeix el Barça B, el Sarrià i el Bordils (grup A). La lliga començarà el cap de setmana del 26 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)