Ciclisme

Bou, quinzè a Sakarya

Ciclisme. El barceloní, en una prova en progressió, signa un bon resultat en el mundial de BTT en format marató. Francesc Guerra acaba en vintena posició i Clàudia Galícia és dinovena

Els tres representants catalans en el mundial de BTT en format marató de Sakarya (Turquia) van aconseguir acabar entre els vint primers. El millor resultat va ser per al barceloní Robert Bou (T-Belles), el més prudent en el tram inicial (22è en la primera de les tres voltes al circuit), però que en els últims quilòmetres va progressar fins al quinzè lloc. De fet, Bou (4h33:56 en els 110 km de prova) va acreditar el mateix registre que el catorzè i es va quedar a només un segon del tretzè. Francesc Guerra (Buff Scott), més agosarat en l’inici, va acabar en vintena posició (4h38:50) en l’exigent recorregut turc, a 19 minuts del vencedor, el colombià Héctor Leonardo Páez Leon (4h19:50), que va revalidar el títol mundial amb autoritat. Els altres dos components de la selecció espanyola, l’andalús David Valero i el cantàbric Sergio Mantecón, van ocupar el cinquè i el novè lloc respectivament.

L’osonenca Clàudia Galícia (Megamo) va marcar el millor parcial en els primers 11 km (20:56), però després va anar perdent pistonada respecte a les principals favorites per acabar dinovena amb un registre de 4h16:48 en els 80,9 km de la prova femenina. En la pugna pel títol, la suïssa Ramona Forchini (3h42:18) li va guanyar la partida a la polonesa Maja Wloszczowska per un únic segon de marge.