Natació

Lidón Muñoz supera el rècord d’Espanya de 100 m estils (1:00.43)

Natació. La nedadora del CN Sant Andreu ha segellat el primer títol en la primera prova del campionat estatal d’hivern a la piscina de 25 m Gaetà Huguet de Castelló

Arribar i moldre. Lidón Muñoz ha fet tota una declaració d’intencions només començar el campionat d’Espanya d’hivern, en piscina de 25 metres, a Castelló. La nedadora castellonenca del CN Sant Andreu ha segellat el seu tercer títol consecutiu de 100 m estils establint un nou rècord estatal amb 1:00.43, rebaixant en 25 centèsimes el registre aconseguit l’any passat a Gijón (1:00.68). Lidón ha marcat diferències des dels primers parcials (papallona i esquena) i ha resistit la remuntada de la seva companya de club Jessica Vall en la braça per rematar la feina amb el crol. Vall ha estat segona amb 1:01.44. La quarta plaça de la classificació general, primera de la segona sèrie –el campionat es disputa en format contrarellotge–, ha estat per a la jove de l’Inef Lleida Emma Carrasco, que ha establert una nova plusmarca espanyola de 15 anys amb 1:02.72. Carrasco ha millorat el rècord d’Àfrica Zamorano (1:03.01), que ha estat baixa d’última hora per un problema familiar.

En els 100 m estils en categoria masculina el títol ha estat per al veterà nedador de Palma Marc Sánchez, ara altre cop en les files del CN Voltor, que ha evidenciat la seva classe i polivalència per vèncer amb 54.45. El nedador del CE Mediterrani Francho Artal ha passat primer per la meitat de la prova (25.03), però en el tram final ha estat superat per nedadors més veterans per acabar en cinquè lloc amb un registre de 55.35.

Albert Escrtits, segon en 1.500 m

En els 1.500 m, la prova més llarga del programa, el jove nedador del CE Mediterrani Ferran Julià ha pres la iniciativa en la primera meitat, però en la segona part no ha pogut mantenir el ritme i s’ha vist superat per la progressió dels representants del CN Sant Andreu, el canari Raúl Santiago, campió amb 14:51.84, i el granollerí Albert Escrits, que no ha pogut enllaçar el seu tercer títol i s’ha hagut de conformar amb el segon lloc amb 14:56.19. Julià ha acabat tercer amb 14:58.42. Els tres nedadors que han pujat al podi són els únics que han pogut trencar la barrera dels 15 minuts. En els 800 m, amb algunes absències notables, el títol ha estat per a la gallega Bea Gomez (Santa Olaya), amb 8:30.03. Una de les protagonistes d’aquesta prova, però, ha estat la nedadora d’Inca en les files del CN Sabadell Cata Corró, que al març va haver de passar per la sala d’operacions per tercer cop per ser intervinguda d’un tumor cerebral i avui ha demostrat per enèsima vegada la seva capacitat de superació per assolir la tercera plaça, amb 8:37.31. El segon lloc ha estat per a la vencedora de la segona sèrie, Ainoa Silva (Santa Olaya), amb 8:36.75.

El CN Sant Andreu domina els 4x50 m lliure

El CN Sant Andreu ha tancat la seva bona actuació en la sessió matinal amb el títol en els 4x50 m lliure (1:40.90), amb un relleu format, per aquest ordre, per Lidón Muñoz, Marta González, Alba Guillamon i Jessica Vall. La pugna per la segona plaça ha estat molt disputada. Al final se l’ha endut el CN Sabadell (1:44.61) amb 5 centèsimes de marge sobre el CT Elx (1:44.66), 8 sobre el CN Barcelona i 15 sobre el CN Palma (1:44.76). La sorpresa ha arribat en els 4x50 m masculins amb el títol per al Madrid NC, un club de nova creació i que ha establert un nou rècord del campionat (1:26.81) amb el triomf en la segona sèrie. La segona plaça ha estat per al Real Canoe (1:29.03), el gran favorit, i la tercera per al CE Mediterrani (1:29.45).

DESTACAT

Jessica Vall ha estat segona dels 100 m estils (1:01.44) i la jove de l’Inef Lleida Emma Carrasco, quarta amb nou rècord estatal de 15 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)