Futbol sala

El Barça supera el Burela (5-2) i continua la remuntada a la lliga

Ximbinha (7’), Joselito (11’), Adolfo (18’), Ferrao (29’) i Dídac (37’) han marcat els gols dels blaugrana, que es refermen en posicions de la copa d’Espanya

El Barça continua la remuntada a la lliga i quaranta-vuit hores després d’haver alçat el títol de la copa del Rei a Màlaga ha superat amb contundència el Burela, per 5-2. És el quart triomf consecutiu dels blaugrana a la lliga, que se situa momentàniament en cinquè lloc i fa un pas més refermar-se en posicions de la copa d’Espanya.

Una triangulació perfecta entre Ximbinha, Marcenio, Esquerdinha i culminada pel mateix pivot brasiler (7’) ha deixat clar que el flamant campió de copa ha emprès de debò l’escalada a la lliga. El ritme de joc, les transicions i les recuperacions en defensa tornaven a oferir la millor versió blaugrana del curs. Daniel, en una contra, i dos xuts al travesser d’Adolfo persistien en l’atac sobre la porteria d’Edu. El segon es veia a venir i Joselito (11’), després d’una bona acció individual, ha ampliat el domini blaugrana. El Barça estava fent un estrip al rival i Juanma Marrube (15’) ha ordenat atacar amb cinc jugadors per intentar canviar la dinàmica. Adolfo, tot un especialista en aquestes situacions, ha deixat el seu segell abans del descans i ha marcat el 3-0 (18’) a porteria buida després d’una recuperació.

En els primers minuts després de la represa no ha passat gran cosa, més enllà d’una falta executada per Dyego (24’) i que Quintela ha desviat amb la cara. Sergio Lozano ha aparegut per recuperar una pilota i després d’un retall ha servit mig gol a Ferrao, que no ha perdonat el quart a boca de canó (29’). El Burela ha reaccionat d’immediat i ha retallat diferències amb un falta directa de Renato (29’), que ha tret les teranyines de l’escaire esquerre de la porteria de Dídac, i un gol de Iago Míguez (31’) després d’una badada defensiva dels blaugrana. L’equip d’Andreu Plaza ha sabut refredar la remuntada gallega amb possessions llargues i quan el rival ha tornat a jugar-se-la amb el porter jugador (35’) Dídac ha rematat la feina amb un xut suau i amb rosca (37’) per signar el definitiu 5-2.