Futbol sala

Velocitat de creuer

Futbol sala. El Barça arriba a finals d’any embalat i, amb la copa del Rei a la butxaca, mirarà d’encarrilar la classificació per a l’altra copa contra el Burela

El Barça arriba a finals d’any amb velocitat de creuer. Després d’un inici molt discret, el conjunt d’Andreu Plaza ha agafat embranzida en la lliga i ha sabut mostrar l’esperit competitiu que el caracteritza per segellar la setena copa del Rei, la tercera consecutiva contra el Jaén. Tal com va passar amb la UEFA Futsal Champions League al Palau Blaugrana, el Barça no té temps per a festes i avui ja torna a tenir partit de lliga contra el Burela (17 h). El rei de copes vol allargar la seva bona dinàmica en la lliga –tres victòries consecutives amb un únic gol encaixat– per reforçar la seva plaça amb vista a la copa d’Espanya. El Barça ha escalat fins al sisè lloc, però la classificació està molt ajustada –només un punt separa el cinquè del tretzè– i amb partits pendents pel mig qualsevol ensopegada es pot pagar cara. El dimarts 29 jugarà a la pista del Valdepeñas, per recuperar el partit pendent de la jornada 6, i tancarà la primera volta a principis de gener amb els duels contra l’Antequera a domicili i el Ribera Navarra a casa.

Esquerdinha, autor dels dos gols de la final de la copa del Rei i escollit el jugador més valuós, també valora la trajectòria del Barça. “En els partits decisius, l’equip apareix. No vam tenir l’inici de lliga que esperàvem, però de mica en mica ho hem anat redreçant. Ja no fem tantes concessions i cada cop defensem millor. Aquesta és la línia perquè ens queden sis mesos de competició per estar al màxim nivell i aconseguir el màxim de títols possibles.” El pivot brasiler intenta assaborir intensament aquests moments dolços, recordant la desgràcia de la temporada passada, en què no va poder jugar després de l’operació als lligaments encreuats del genoll al setembre. “Després del que havia patit els mesos anteriors, intento gaudir del dia a dia. Aquesta final i els gols em donen molta alegria. Estic molt content. En el segon gol també s’ha de dir que l’assistència de Marcenio ha estat espectacular. L’equip s’ho mereix”, remata.

Capacitat competitiva

El tècnic del Barça, Andreu Plaza, també es va referir al bon moment de l’equip: “Hem agafat el pols a la lliga no fa gaire, però encara estem intentant classificar-nos per a la copa i ens queden alguns partits per refermar-ho. Crec que la dinàmica és bona. Estem en alça.” L’entrenador gironí també destaca la capacitat competitiva dels seus jugadors: “L’equip sap respondre. Contra el Jaén vam aguantar una situació de partit molt complicada a la segona part amb cinc faltes. Tot això ho emmagatzemem en el disc dur. Les experiències en altres finals ens ajuden a superar situacions difícils de partit.”

L’Industrias vol girar full

Tot i la derrota en els penals (15-14), l’actuació de l’Industrias Santa Coloma en les semifinals de la copa del Rei contra el Jaén va ser objecte d’un munt d’elogis i reforça el projecte liderat per Javi Rodríguez des de la banqueta. L’equip colomenc vol girar full en relació amb l’experiència al Martín Carpena de Màlaga i avui reprèn la lliga a la pista del Valdepeñas, que suma els mateixos punts (16), però amb quatre partits menys. L’Industrias tindrà un altre repte per ampliar els seus espectaculars números a domicili, on es manté invicte, amb tres victòries i quatre empats. A tres jornades del final de la primera volta, el partit també és decisiu amb vista a aclarir les places per a la copa d’Espanya. En aquest sentit, l’ala colomenc Albert Cardona es mostra optimista: “Aquesta derrota no ens pot afectar a la lliga. Si no rendim al màxim ens costa tirar els partits endavant. Hem de continuar treballant per millorar, però si competim al nivell de la semifinal contra el Jaén, estic convençut que assolirem els nostres objectius.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)