Vela

L’‘Apivia’ de Dalin creua primer la línia de meta de la Vendée Globe

El francès acaba la volta al món en 80 dies, 6 hores, 15 minuts i 47 segons. El guanyador no es coneix perquè tres participants tenen compensació de temps per haver ajudat en el rescat d’un participant

L’Apivia del francès Charlie Dalin ha creuat en primera posició la línia de meta a Les Sables d’Olonne de la Vendée Globe, la volta al món en solitari, sense escales ni assistència, després de 80 dies, 6 hores, 15 minuts i 47 segons. El regatista francès, de 36 anys, encara no sap si ha aconseguit la victòria en aquesta edició que va començar el passat 8 de novembre. Tres regatistes tenen compensacions de temps perquè van ajudar en el rescat d’un participant al que se li va enfonsar el vaixell. L’alemany Boris Herrmann amb el Sea Explorer –que va tercer–, té sis hores, el francès Yannick Bestaven amb el Maitre Coq IV en té deu hores i quinze, i ocupa la cinquena posició, mentre que el francès Jean Le Cam amb el Yes we Cam en té setze i va vuitè.

El segon classificat en aquesta moments és el Bureau Vallée 2 del francès Loius Burton, que va ser setè en l’edició del 2017, i s’espera la seva arribada a meta abans de la una de la matinada mentre que la tercera posició l’ocupa Boris Herrmann i podria arribar abans de les dues de la matinada. L’alemany del Sea Explorer podria aconseguir la victòria si arriba abans de complir-se les sis hores des de l’entrada a meta de Charlie Dalin.

El barceloní Dídac Costa i el seu One Planet One Ocean és manté en la vintena posició i està a unes 3.500 milles nàutiques de l’arribada, passant per davant de Brasil.