Futbol sala

El Barça trenca el malefici del Kairat Almaty (3-2) i tornarà a jugar la final de la UEFA Futsal Champions League

Ferrao ha assumit el liderat amb els tres gols del conjunt blaugrana

El Barça ha acabat amb la llegenda negra del Kairat Almaty, amb qui havia perdut en els tres enfrontaments anteriors, i amb una victòria per 3-2 s’ha guanyat el dret de jugar la final de la UEFA Futsal Champions League de dilluns contra l’Sporting de Portugal (20 h). Ferrao, autor dels tres gols blaugrana, ha estat el gran protagonista a l’Arena Kresimir Cosic.

L’equip blaugrana ha pres el comandament des de l’inici i ha amenaçat el seu rival amb diverses oportunitats. Aicardo, Ferrao, Esquerdinha, reservat en els quarts de final, i Adolfo, en un contraatac, han vorejat el primer gol del Barça. El Kairat Almaty ho passava malament i Kaka ha ordenat momentàniament l’atac amb cinc jugadors per tallar el ritme del conjunt d’Andreu Plaza. Així han arribat els primers xuts a porta dels kazakhs, que fins aleshores ni s’havien aproximat a l’àrea de Dídac Plana. El Barça ha tornat a prendre impuls i Ferrao ha provocat la cinquena falta de l’Almaty. Dyego ha engaltat una canonada i ha fet lluir el jove Serikov, que amb el peu ha impedit el primer gol del vigent campió europeu. El gol es tornava a ensumar i el premi a la insistència blaugrana ha arribat als 17’. Ferrao ha rebut d’esquenes a la porteria i a la mitja volta i amb un xut al primer pal ha sorprès el tercer porter del conjunt kazakh. Com en els quarts de final, el considerat millor jugador del món era l’encarregat de desembussar el partit. En el tram final, l’Almaty ha tornat a atacar amb cinc jugadors, però l’1-0 s’ha mantingut fins al descans.

Si en la primera meitat, el Barça havia necessitat 17 minuts per marcar en la segona només li han fet falta 53 segons. Ferrao, el mateix protagonista i en un acció similar, ha aprofitat la connexió amb Marcenio per tornar a veure porteria a la mitja volta, tot i l’oposició de dos rivals. Amb dos gols de renda, l’equip blaugrana ha fet un pas enrere i el Kairat Almaty dos endavant. El conjunt kazakh ha avisat diverses vegades i ha pogut retallar diferències amb un xut ben col·locat de Diego Favero (24’). El partit s’ha descontrolat quan el Barça ho tenia millor. L’equip d’Andreu Plaza ha tingut minuts de dubtes, però de mica en mica s’ha anat traient la pressió de sobre i ha recuperat el guió del primer temps. En aquesta situació han tornat arribar oportunitats de gol. El tercer del Barça i el tercer de Ferrao ha arribat després d’una recuperació de Dyego, que ha assistit a Aicardo i en una triangulació perfecte ha rubricat el pivot de Chapecó. Amb 7 minuts de partit, el Kairat Almaty ha tornat a apostar pel porter jugador. En aquesta disposició, el conjunt kazakh ha retallat diferències amb un pèl de fortuna, amb un rematada de Fernandinho que ha desviat Coelho i ha descol·locat el porter maresmenc (35’). No hi hagut temps per més.