Natació

Jessica Vall es guanya el bitllet olímpic en els 100 m braça

La nedadora del CN Sant Andreu ha acreditat 1:06.93 i amb la tretzena plaça en les semifinals no ha pogut passar a la final de l’europeu de Budapest

La nedadora del CN Sant Andreu Jessica Vall, que ja tenia el bitllet olímpic en els 200 m braça, s’ha guanyat també la plaça en els 100 m braça després del registre d’1:06.93 acreditat aquesta tarda en les semifinals de l’europeu de Budapest. Aquesta marca, però, no ha estat suficient per accedir a una final molt cara i s’ha hagut de conformar amb el tretzè lloc de les setze semifinalistes. El tall de les vuit finalistes ha quedat fixat en 1:06.53, mentre que el millor registre ha estat per a la sueca Sophie Hansson, amb 1:05.69. Vall ja havia nedat per sota de la mínima en les series matinals (1:07.03 i 1:07.07), però segons els criteris de la federació espanyola ho havia d’acreditar en una semifinal o final. “Ha estat la final més cara des de fa molts anys. És una pena no haver-me guanyat la plaça, però penso que la valoració ha de ser positiva perquè he fet la millor marca de la temporada. Feia molt temps que no nedava en 1:06 i he pogut fer la mínima olímpica, tot i que aquí era un objectiu secundari. Estic millor que en l’Open de Sabadell i de mica en mica aniré agafant sensacions del campionat”, ha comentat Vall en declaracions facilitades per la Federació Espanyola de Natació. La nedadora del CN Sant Andreu competirà dijous en els 200 m braça, que és la seva distància preferida i on acredita tres medalles europees (plata a Londres 2016 i Glasgow 2018) i un bronze (Berlín 2014).

Segon rècord del món de Kliment Kolesnikov en 50 m esquena (23.80)

El rus Kliment Kolesnikov, que en les semifinals de la jornada inaugural es va convertir en el primer nedador a trencar la barrera dels 24 segons en els 50 m esquena (23.93), ha rebaixat aquesta tarda en 13 centèsimes més la seva plusmarca mundial per emportar-se el títol amb 23.80. Han completat el podi el romanès Robert-Andrei Glinta (24.42) i el nedador de Palma del Real Canoe Hugo González de Oliveira (24.47), que ha rebaixat per una centèsima la plusmarca espanyola del sabadellenc Ashwin Wildeboer (24.48), vigent des del mundial de Roma-2009.

En les primeres finals de la sessió de tarda havia destacat el britànic Adam Peaty, que ha estès en un campionat més la seva supremacia en els 100 m braça. El plusmarquista mundial ha cobert la distància en 57.66 i ha tret gairebé mig segon de marge al neerlandès Arno Kamminga (58.10) i al seu compatriota James Wilby (58.58) per conquerir el seu quart títol europeu en la prova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)