Futbol sala

El Barça força a València el desempat en la final de la lliga

Dyego lidera els blaugrana, que han estat superiors a la pista del Llevant tot i el patiment de l’últim minut

Llevant 3 FC Barcelona 4

LLEVANT:Fede, Maxi Rescia, Rubi Lemos, Gallo, Pedro Toro –cinc inicial–, Usín, Esteban, Rivillos, Tolrà i Roger.FC BARCELONA:Dídac, Aicardo, Marcenio, Dyego, Ferrão –cinc inicial–, Adolfo, Coelho, Esquerdinha, Daniel, Ximbinha i Matheus.GOLS:0-1 (15’) Dyego. 1-1 (22’) Gallo. 1-2 (34’) Dyego. 1-3 (37’) Coelho. 1-4 (38’) Marcenio. 2-4 (39’) Rivillos. 3-4 (39’) Usín.ÀRBITRES:Rodríguez Miguel i Sánchez-Molina Tapiador.PÚBLIC:Uns 1.500 aficionats.

La lliga es decidirà dimecres al Palau després que el Barça hagi forçat el desempat amb una victòria brillant i amb patiment inclòs a la pista del Llevant. L’equip d’Andreu Plaza ha passat per sobre dels valencians en la primera part però ha perdonat ocasions cantades, com en el primer partit. En el segon temps el partit s’ha igualat però Dyego, el millor del partit, ha fet el gol clau (1-2). Els blaugrana, a la contra, han sentenciat defensant-se contra el porter jugador amb gols de Coelho i Marcenio, però han acabat demanat l’hora quan els locals han fet dos gols en menys de mig minut.

El Barça ha fet una primera part impressionant. Des que ha Esquerdinha ha enviat la pilota al pal (minut 5) el domini ha estat absolut i Ferrão s’ha convertit en el pitjor malson de Paterna durant una bona estona. El pivot ha demostrat perquè és considerat el millor jugador del món amb moviments absolutament letals de cares i d’esquenes a la porteria que han portat de corcoll a tots els seus marcadors, sobretot a Tolrà. Ara bé, el brasiler ha perdonat el que no està escrit tot i que ho a provat de totes maneres, amb potència, amb tocs subtils o driblant abans de xutar. No hi ha hagut manera.

Això no ha ofuscat el Barça que finalment ha trobat el gol en un córner que ha finalitzat Dyego amb una memorable rematada de boleia. Un dels gols de l’any. L’equip ha fet la sisena falta, però malgrat tot Coelho, a la contra, ha perdonat. El descans ha estat la salvació del Llevant.

En el segon temps les tornes s’han girat. El Llevant ha començat dominant i ha trobat el gol en un xut imparable de Gallo. Dyego s’ha posat l’equip a l’esquena i després de posar a prova Fede en més d’una ocasió ha robat la pilota a Rivillos i ha superat el porter local en els millors minuts del Barça en el segon temps. A partir d’aquí l’entrenador local ha posat el porter jugador. Dídac ho ha aturat tot i quan amb l’1-4 semblava tot sentenciat ha arribat el patiment final. 37 segons defensant amb 3-4, però l’equip ha resistit.