Atletisme

Paul McGrath deixa el seu segell en la marxa a Tallinn

Atletisme. El marxador del Cornellà Atlètic trenca la cursa abans del setè quilòmetre i assoleix el títol de 10.000 metres en l’europeu sub-20 amb un nou registre personal de 42:32.19

Més de tres dècades després que Valentí Massana assolís el títol europeu júnior a Varazdin 1989, una altra perla de la marxa sorgida del Baix Llobregat, Paul McGrath (Cornellà Atlètic) va cantar victòria en els 10.000 m de l’europeu sub-20 de Tallinn (Estònia). El deixeble d’Alejandro Aragoneses, que va cobrir la primera meitat de la prova en 22:13.86, va trencar el gran grup amb un atac consistent poc abans d’arribar al setè quilòmetre i, tot i els intents dels rivals per neutralitzar-lo, van acabar desistint davant l’empenta del campió estatal. McGrath va cobrir les dues últimes voltes a l’estadi Kadriorg amb força marge respecte al grup perseguidor i va arribar a meta amb un nou registre personal de 42:32.19. La segona plaça va ser per al turc Mert Kahraman (42:37.83).

L’altra clara aposta de medalla catalana en la tercera jornada a Tallinn era per a l’escalenca Aitana Radsma (Playas Castelló) en els 100 m tanques. Una lenta reacció al tret de sortida va condicionar la seva actuació en la final en què es va quedar a les portes del podi (13.48), a només dues centèsimes de la tercera plaça. En tot cas, gran resultat de Radsma en la final d’un gran campionat. L’actuació catalana es va completar amb el vuitè lloc de Víctor Blasi (Universitari) en els 1.500 m (3:49.90) i la classificació per a la final de Berta Segura (Lleida UA) en els 4x400 m amb un nou rècord estatal (3:38.92).