Ciclisme

L’austríaca Anna Kiesenhofer fa saltar la banca en la cursa femenina

Va viure i córrer a Catalunya en un equip de Sant Feliu i és doctora en€ matemàtiques per la Politècnica de Catalunya

El ciclisme olímpic ha viscut aquest matí una de les més grans sorpreses de la seva història quan l’austríaca Anna Kiesenhofer ha alçat els braços a la meta com a nova campiona. Ha estat l’única supervivent d’una escapada de més de 130 quilòmetres i les grans favorites, sobretot l’equip holandès, l’han perdut completament de vista. Així, Van Vleuten, sense auriculars, ha atacat en els quilòmetres finals i ha creuat l’arribada alçant els braços pensant que era ella la nova campiona olímpica. En descobrir la realitat s’ha posat les mans al cap.

Kiesenhofer es va formar esportivament a Catalunya quan estudiava a la Universitat Politècnica. Va viure a Arenys de Mar i el 2016 va fitxar per l’equip Frigorífics Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols on va destacar com a escaladora. Mentrestant va acabar amb cum laude el seu doctorat en matemàtiques per la universitat.

El 2018 va deixar el ciclisme oficialment anunciant al seu compte de Facebook que patia amenorrea i osteoporosi. Un any després, sense gairebé entrenament, es va presentar al campionat d’Àustria i va guanyar la contrarellotge i la cursa en línia, fet que li va obrir novament les portes al ciclisme d’elit. Dos anys després és la nova campiona olímpica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)