Atletisme

Mechaal intentarà baixar dels 3:30 aquest estiu

Atletisme. L’atleta, cinquè en la final dels Jocs dels 1.500 m (3:30.77), vol aprofitar el seu bon moment per millorar la marca probablement a Budapest o Brussel·les

El palamosí Adel Mechaal (1991) ha tornat a Turquia, al seu domicili, per continuar-se entrenant a bon ritme i aprofitar el bon estat que va exhibir a Tòquio –cinquè en els 1.500 m amb marca personal– per complir un repte a la mateixa altura o fins i tot més exigent, baixar dels 3:30 en els 1.500 m, una barrera que també suposaria batre l’històric rècord de Reyes Estévez (3:30.57). El seu entrenador, Antonio Serrano, precisa que Mechaal (3:30.77 a Tòquio) ho provarà segurament a Budapest (24 d’agost) o Brussel·les (3 de setembre), tot i que el calendari encara no està tancat. “El que volem sobretot és competir a bon nivell fins a finals de temporada. Si es donen les condicions, que no és fàcil, ell ho intentarà, però últimament es va més ràpid en els campionats que en els mítings”, precisa el seu entrenador, Antonio Serrano.

Mechaal va arribar a Tòquio amb molt poques competicions a les cames , un dels fets que el podrien haver ajudat a arribar més fresc, tot i que Serrano no ho té del tot clar. “A posteriori ho podem pensar, però quan va ser quart al mundial (2017) havia competit molt i va arribar-hi molt bé. A Tòquio li va costar seguir el ritme dels millors en les primeres voltes perquè li faltava seguretat en les seves forces i fins a la final no es va destapar.” Sobre la problemàtica personal que l’ha acompanyat, amb la seva mare ingressada al Trueta (Girona) per una leucèmia, el tècnic creu que això li va acabar donant un plus de força. “Tots els dubtes que podia tenir sobre ell es van esvair en les dues setmanes d’entrenament a Tòquio; en la primera estava més preocupat per la seva mare, però després va dirigir tota l’energia cap a la competició perquè ell sempre ha tingut un talent especial quan arriben les grans ocasions. Ho vam veure en el campionat d’Espanya, amb poca preparació va ser campió.”

1.500 m o 5.000 m?

Serrano recomana a Mechaal que en els grans campionats se centri a partir d’ara en els 1.500 m o en els 3.000 m en pista coberta. “S’ha d’analitzar tot; és molt diferent un europeu d’un mundial, però en una gran final et pots trobar tres kenyans, tres etíops més els ugandesos. És molt difícil lluitar contra això. Els 1.500 m són més accessibles, tot i que ja es va veure les marques que es van fer, extraordinàries.”

La marca de Tòquio ja és mínima per a l’europeu de Munic del 2022 (2-18 d’agost), campionat que es disputarà poques setmanes després del mundial de Eugene (15-24 de juliol). “No sabem què farem, falta molt i hem d’anar a poc a poc.”

PROTAGONISTA

No em sorprèn el resultat, perquè els entrenaments que va fer a Tòquio van ser brutals
Antonio Serrano
entrenador de mechaal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)