Atletisme

Carla Domínguez viu una tarda d’emocions a Nairobi

Atletisme. La terrassenca assaboreix el bronze en els 5.000 m del mundial sub-20, però la requalificació de dues rivals la col·loquen cinquena

L’atleta de Terrassa Carla Domínguez (JA Sabadell), campiona d’Europa júnior dels 5.000 m el juliol a Tallinn, va creuar, ahir, l’arribada del mundial sub-20 a Nairobi (Kenya) en cinquè lloc, un resultat formidable en una final farcida d’atletes africanes. No s’esperava, però, que hi hauria encara millors notícies. Els jutges van acabar desqualificant Melknat Wudu (Etiopia) i Prisca Chesang (Uganda), segona i tercera, per trepitjar la línia i la fondista catalana va assaborir, durant unes hores, el sabor d’un bronze inesperat, que hauria estat el segon metall de l’atletisme català a Kenya després del bronze de Paul McGrath en els 10 km marxa de dissabte. La protesta de Wudi i Chesang, amb tot, va ser escoltada pel jurat d’apel·lació, que les va requalificar i va tornar Domínguez a la seva posició original.

La victòria en la final va ser per a l’etíop Mirza Alem (16:05.61), seguida per la kenyana Zenah Cheptoo (16:29.44). Domínguez va acabar completant la distància en 16:45.79, al davant de l’altra representant kenyana. Domínguez, entrenada per Albert Parreño, és també una de les triatletes més prometedores de Catalunya, però el títol europeu a Estònia i la gesta d’ahir l’encaminen, cada vegada més, cap a l’atletisme de pista. Només ha competit en tres campionats en la prova dels 5.000 m i ja té en el seu palmarès els títols de campiona d’Espanya i d’Europa i un cinquè lloc en el mundial.

L’altre representant català en l’última jornada del mundial va ser l’atleta de l’AA Catalunya Marc Fernández, que va viure la seva pròpia batalla contra els fondistes africans en la final dels 3.000 m obstacles. Finalment, va ser novè (9:09.61), el primer dels europeus, en una prova en què els atletes del continent africà van copar els vuit primers llocs. El podi va ser per a l’atleta local Amos Serem (8:30.72), l’etíop Tadese Takele (8:33.15) i el segon kenyà Simon Koech (8:34.79).

Amb la medalla de McGrath de dissabte ja hi ha vuit catalans que han pujat al podi en un mundial sub-20, equivalent a la júnior. Abans, ho havien fet Ricard Pueyo (1986), Mari Cruz Díaz, Olga Sánchez i Valentí Massana (1988), Francisco Munuera (1990), Daniel Martí (1992) i David Márquez (1996).