Ciclisme

Cort Nielsen apareix del no-res com una exhalació

Ciclisme. Suma el segon triomf en la Vuelta en un esprint en què els favorits perden el control en una altra jornada amb ensurt per a Roglic

El danès Magnus Cort Nielsen (EF) va sumar a Còrdova el seu segon triomf en la Vuelta 2021 –el cinquè del seu palmarès en la prova– en un esprint memorable en què es va aprofitar descaradament del treball dels ciclistes BikeExchange i de l’UAE Emirates per llançar-se en tromba cap a l’arribada i superar per mig tubular el jove italià Andrea Bagioli (Deceuninck).

Vine, Bardet, Bambrilla i Henao, que van atacar a 20 km al port conegut com “14 per cent”, van ser caçats a 900 m de l’arribada. Cort Nielsen ja va estar a punt de guanyar dimecres en la duríssima pujada a Valdepeñas, però havia cedit per l’empenta de Roglic.

No va ser una etapa tranquil·la tampoc per als favorits. En el penúltim port, el de San Jerónimo, Roglic mateix es va enganxar amb altres corredors i va caure de forma aparatosa a la vorera. Tots els seus companys van haver de quedar-se al seu costat per conduir-lo un altre cop fins als favorits quan la primera escapada del dia, amb mitja dotzena de ciclistes, ja començava a treure la bandera blanca. L’UAE i Trentin es van obsessionar amb una victòria que semblava accessible però que es va anar complicant. En la pujada abans de Còrdova, amb el pilot reagrupat, Matthews, l’altre esprintador que tenia les de guanyar si superava el port, va resistir gràcies als seus companys. Bardet va liderar l’ofensiva final dels escaladors i al costat dels seus tres companys de fuga va fer escac al pilot. El BikeExchange es va reorganitzar de forma gairebé militar i va iniciar una persecució gairebé militar als quatre escapats. L’UAE s’hi va afegir. Semblava escrit en algun lloc que Trentin i Matthews se la jugarien entre ells, però a 500 m de l’arribada va sorgir la figura del belga Keukeleire amb el seu company Cort (invisible fins aquell moment) enganxat a la roda. El danès, ja desencadenat, s’hi va deixar l’ànima i, tot i l’esforç de l’italià Bagioli, va cantar victòria davant la desesperació dels directors de l’UAE i el BikeExchange.

Etapa 12 (175 km)
1r M. Cort (EF) 3h44:21
2n A. Bagioli (Deceuninck) m.t.
3r M. Matthews (BikeExchange) m.t.
4t M. Trentin (UAE) m.t.
5è A. Kron (Lotto Soudal) m.t.
6è F. Groschartner (Bora) m.t.
7è A.J. Soto (Euskaltel) m.t.
8è A. Roux (Groupama) m.t.
9è G. Brambilla (Trek) m.t.
10è M. Tusveld (DSM) m.t.
19è D. de la Cruz (UAE) a 0:24
General
1r C. Eiking (Wanty) 45h33:18
2n G. Martin (Cofidis) a 0:58
3r P. Roglic (Jumbo) a 1:56
4t E. Mas (Movistar) a 2:31
5è M.Á. López (Movistar) a 3:28
6è J. Haig (Bahrain) a 3:55
7è E. Bernal (Ineos) a 4:46
8è A. Yates (Ineos) a 4:57
9è S. Kuss (Jumbo) a 5:03
15è D. de la Cruz (UAE) a 7:15
Muntanya
1r D. Caruso (Bahrain) 31
Punts
1r F. Jakobsen (Deceuninck) 180
Joves
1r E. Bernal (Ineos) 45:38.04
Equips
Ineos 36h47:27
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)