Atletisme

Dones al poder

Atletisme. Rojas flirteja amb el rècord mundial a Lausana (15.52) i Fraser-Pryce fa la tercera millor marca de sempre en els 100 m (10.60)

La veneçolana del Barça Yulimar Rojas i la jamaicana Shelly-Ann Fraser-Pryce es van erigir per mèrits propis en les grans protagonistes del míting de la Diamond League que es va disputar a Lausana, la seu del COI. Rojas, que diumenge farà el servei d’honor del Barça-Getafe al Camp Nou, va flirtejar amb el seu memorable rècord del món de Tòquio (15,67) amb una actuació formidable en el concurs de triple salt amb tres intents per sobre dels 15,40. En el millor que va fer amb vent vàlid va arribar fins als 15,52, la segona millor marca de la seva vida i rècord de la Diamond.

En els 100 m Fraser-Pryce (34 anys), coneguda també com la rocket mother des del seu retorn a l’atletisme després de la maternitat, va fer la millor cursa de la seva vida tot i que en el seu palmarès figuren ja nou títols mundials. De fet, la seva victòria amb 10.60 (vent favorable de 1,60) va ser considerada la més valuosa de l’encontre.

És la tercera millor marca de tots els temps, només superada pels llegendaris 10.49 de Florence Griffith i la recent exhibició de la seva compatriota Elaine Thompson-Heret a Eugen (10.55). La triple campiona olímpica va ser espectadora de luxe –segona amb 10.66– de l’exhibició de la veterana Fraser-Pryce, que va accelerar i mantenir el ritme tot i la pressió de la seva rival i amiga.

El vent

Les ràfegues de més de dos per segon que en alguns casos van afavorir els velocistes van complicar l’existència a molts dels reputats atletes d’altres disciplines, que van patir de valent. El que pitjor ho va passar va ser el suec Armand Duplatis, que va fer el pitjor concurs que se li recorda amb la perxa quedant clavat en tres intents sobre els 5,82 quan en el fons anhelava atacar el rècord del món (6,19 tenia al cap).

L’altra jove figura de l’atletisme europeu, Jakob Ingebrigsten, que volia baixar de 7:30 en els 3.000 m, va patir per la victòria i va tenir problemes per mantenir el ritme en les últimes voltes quan l’última llebre es va retirar (7:33.06). Tot i les petites inclemències –la temperatura tampoc era la ideal–, Ryan Crouser va batre el rècord del míting en el concurs de pes (22,81) i l’holandesa Femke Bol va fer el mateix en els 400 m tanques (53.05). Kenneth Bednarek va volar en els 200 m (19.65) però el vent (3,2) va invalidar el seu registre.

3
Salts.
Són els que va fer Yulimar Rojas per sobre dels 15,40, una marca impensable fa uns anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)