Atletisme

La setmana gran de Yulimar Rojas

Atletisme. La veneçolana torna avui a la competició després del rècord mundial a Tòquio i diumenge serà homenatjada al Camp Nou fent el servei d’honor del Barça-Getafe

L’atleta veneçolana Yulimar Rojas torna avui a l’acció després del seu espectacular rècord del món a Tòquio (15,67). Ho farà en la cita de Lausana de la Diamond League, una competició que ha aixecat una expectació enorme pel grapat de figures que s’hi aplegaran aquesta tarda. Però per a Rojas aquest no serà l’únic compromís mediàtic de la setmana. Diumenge farà el servei d’honor en el Barça-Getafe del Camp Nou. La saltadora és l’última atleta del FC Barcelona que ha obtingut una medalla d’or en la història dels Jocs i el club vol homenatjar-la com es mereix, i també pel seu compromís amb la secció d’atletisme de l’entitat.

Les mirades avui a l’estadi suís, amb 12.000 espectadors, no se centraran només en Rojas. La jamaicana Elaine Thompson-Herah hi arriba després d’acostar-se com mai al llegendari rècord de Florence Griffith (10.49) en els 100 m (10.54 a Eugene). “Tinc una missió per completar”, va dir després d’aquesta cursa. Al costat hi tindrà les velocistes que la van acompanyar en el podi, Fraser-Pryce i Shericka Jackson.

Un altre rècord del món que perilla és el de perxa. Armand Duplantis no el va batre de miracle (6,19) en el seu primer intent a Tòquio. Karsten Warholm, el primer atleta que ha baixat dels 46 segons en els 400 m tanques (45.94 a Tòquio), torna a la pista però ho farà en els 400 m llisos amb la intenció d’atacar el rècord europeu de Thomas Schoenlebe (44.33), amb 31 anys de vigència. L’altra joia de l’atletisme noruec, Jakob Ingebrigtsen, buscarà el rècord continental dels 3.000 m, en poder del belga Mourhit (7:26.62).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)