Ciclisme

Sense risc no hi ha glòria

Ciclisme. Roglic sentencia la Vuelta amb una victòria èpica als llegendaris Lagos de Covadonga després de respondre a un atac d’Egan Bernal a 60 km de l’arribada

Primoz Roglic continua buscant en la Vuelta els seus propis límits. En la 10a etapa una caiguda li va provocar un ensurt monumental. “Sense risc no hi ha glòria”, va dir després d’anar per terra. Ahir va tornar a viure en la fina línia que separa l’èxit de la frustració. L’eslovè va enganxar-se a la roda d’Egan Bernal, en una maniobra gairebé suïcida, a 60 km de la meta, en les rampes més exigents de la Collada Llomena. Roglic tenia tot l’equip al costat i quilòmetres de sobres per perseguir el colombià fins a la llunyana meta dels llegendaris Lagos de Covadonga, però no va esperar ningú. El premi: victòria d’etapa, el lideratge i la sentència de la Vuelta.

Amb pluja, la carretera xopa i fulles a l’asfalt Bernal i Roglic van creuar el port amb gairebé un minut d’avantatge i van protagonitzar un descens en què cada revolt semblava una trampa mortal. De fet, van anar per terra el noruec Eiking, líder fins ahir, Vlasov i Verona, entre d’altres. El colombià i l’eslovè, en canvi, van arriscar més que ningú i van augmentar la diferència a més de dos minuts mentre els equips, rere seu, intentaven organitzar-se per evitar una hecatombe. El Bahrein, amb Poels, Mäder i Haig, va acabar salvant la papereta als més conservadors, sobretot Mas i López (Movistar), que es van quedar sense companys en una persecució magnífica.

La pujada als Lagos, amb els corredors amb la cara desfigurada per l’esforç, es va fer eterna. L’etapa no havia tingut ni un centímetre de descans. No es va conformar cap escapada que tingués un mínim de llibertat i la primera de les dues pujades la Collada Llomena es va fer a un ritme trepidant amb atacs, entre d’altres, de David de la Cruz i Mikel Landa, condemnats al fracàs per l’ambició de Bernal, que va obligar els seus companys a mantenir sempre una marxa angoixant per a tothom.

Comença el ball

L’atac de Bernal en la segona pujada a la Llomena va ser com els dels vells temps. No va mirar enrere i Roglic no va dubtar. Miguel Ángel López ho va donar tot per arribar-hi però es va acabar rendint per les rampes i el ritme dels dos escapats. El d’Ineos, que ja havia avisat que si calia morira matant a la Vuelta, ho va donar tot en el descens. Quedaven, però, quilòmetres i quilòmetres de tram planer fins al peu de Covadonga. Roglic podia haver esperat tranquil·lament els seus companys, però va decidir anar a totes, col·laborar amb el colombià i rematar-lo a uns 6 km de la meta en les rampes més dures del mític port final. Bernal, fos, va acabar sucumbint. Mas i López van ressorgir i van acabar salvant la jornada col·locant-se segon i tercer de la general a 2:22 i 3:11, però la Vuelta sembla sentenciada, tot i que per avui s’anuncia la veritable etapa reina amb final al port d’El Gamoniteiru, un monstre de 10 km comparable a l’Angliru.

EL PROTAGONISTA

Ha estat la meva millor etapa en la Vuelta, l’he gaudit moltíssim, sobretot en l’última pujada
Primoz Roglic
JUMBO VISMA
Etapa 17 (185,8 km)
1r P. Roglic (Jumbo-Visma) 4h34:45
2n S. Kuss (Jumbo-Visma) a 1:35
3r M.A. López (Movistar) m.t.
4t A. Yates (Ineos) m.t.
5è J. Haig (Bahrain) m.t.
6è E. Mas (Movistar) m.t.
7è E. Bernal (Ineos) m.t.
8è G. Mäder (Bahrain) m.t.
9è L. Meintjes (Wanty) a 2:29
10è C. Champoussin (AG2R) a 2:44
13è D. de la Cruz (UAE) a 2:47
General
1r P. Roglic (Jumbo-Visma) 68h42:56
2n E. Mas (Movistar) a 2:22
3r M.Á. López (Movistar) a 3:11
4t J. Haig (Bahrain) a 3:46
5è G. Martin (Cofidis) a 4:16
6è E. Bernal (Ineos) a 4:29
7è A. Yates (Ineos) a 4:45
8è S. Kuss (Jumbo-Visma) a 5:04
9è F. Groschartner (Bora) a 6:54
10è G. Mäder (Bahrain) a 6:58
13è D. de la Cruz (UAE) a 8:34
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)