Ciclisme

El Gamoniteiru és de Miguel Ángel López

Miguel Ángel López (Movistar) és el guanyador de la divuitena etapa de la Vuelta, de 162,6 quilòmetres. L’etapa reina amb quatre ports, amb doble ascensió a la Cobertoria (1a) un per cada costat, el Cordal (2a i bonificat) entremig i final a El Gamoniteiru (HC), el bonus track inèdit a la Vuelta amb un trencant abans de coronar Cobertoria de 6,3 quilòmetres. David de la Cruz ho ha provat a la darrera ascensió i quan liderava la cursa Miguel Ángel López l’ha superat a 2,7 km pel final.

De més a menys

Rafal Majka (UAE) era un dels homes de l’escapada del dia, de més de 30 unitats formada a l’inici amb el moviment de James Piccoli (Israel), i que de seguida ha agafat un marge proper als 5 minuts fins San Lorenzo (1a), el primer port del dia. En el segon, la Cobertoria, el grup del davant ja s’havia trencat en dos per la pèrdua d’homes per darrere, i Michael Storer (DSM) a 2 quilòmetres per coronar, marxava sol assegurant-se els punts (com a San Lorenzo) per posar-se líder de la muntanya.

L’australià, amb dos triomfs en aquesta Vuelta, ha coronat amb un minut i en la baixada ha doblat el marge i, respecte el pilot, tenia 5:30. L’entrada del Movistar davant el pilot deixava per sota els quatre el marge al peu del Cordal per a Storer. L’UAE s’ha afegit a estirar el grup de favorits, del qual saltaven Bardet (DSM) i Bizkarra (Euskaltel). L’Ineos ha fet que la diferència per a Storer baixés dels dos minuts abans d’afrontar la darrera ascensió.

De la Cruz al davant

Geoffrey Bouchard (Ag2R) ha obert el foc al pilot en la darrera ascensió i, amb Storer mantenint-se per sobre els dos minuts, David de la Cruz (UAE) el superava amb el pilot a escassos metres i el deixava enrere de seguida.

El sabadellenc tenia Storer a poc més d’un minut a 9 quilòmetres pel final i els favorits a un minut. De la Cruz ha atrapat Storer a 7 quilòmetres i amb els favorits baixant del minut amb l’entrada dels Intermarche al davant del pilot. Quan el pilot ha agafat el trencant a El Gamoniteiru el marge s’acostava al mig minut i a 5,5 el català es quedava sol amb 34 segons.

Louis Meintjes (Intermarche) era l’home de la dotzena dels favorits, amb un company estirant-los fins a atrapar Storer fins que Bernal passava a l’atac a poc menys de 6 quilòmetres i s’enduia Roglic amb Mas, Kuss i López al darrere.

El canvi de ritme de Superman ha permès el colombià llançar-se cap a David de la Cruz en solitari i superar-lo a 2,7, amb el català fos.

Ganes

Roglic ha contraatacat amb un parell de canvis de ritme i Bernal no s’ha volgut quedar amb les mans buides, amb Mas sempre a roda de les dues estrelles i López a mig minut.

L’últim quilòmetre s’ha convertit en un frec a frec de Roglic i Bernal amb Superman, que conservaria l’avantatge per entrar amb 15 segons respecte Primoz Roglic.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)