Natació

Remuntada de bronze

Jocs Paralímpics. Sarai Gascón signa la tercera plaça en els 100 m papallona S9 després d’un gran últim parcial i amb Núria Marquès acaba cinquena en els relleus de 4x100 m estils

La novena i penúltima jornada al centre aquàtic de Tòquio també va tenir recompensa per a la natació catalana amb la medalla de bronze de la terrassenca Sarai Gascón en els 100 m papallona S9, després d’una gran remuntada en els metres finals. Gascón, amb la nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès, l’extremenya Isabel Yinghua Hernández i l’aragonesa Teresa Perales encara va tenir temps i forces per competir en els relleus de 4x100 m estils 34 punts, en què el quartet espanyol va ocupar la cinquena posició final (5:04.58). Els dos grans referents de la natació catalana han signat, doncs, un balanç molt similar a la capital nipona, amb la consecució de dues medalles (una de plata i una de bronze) i tres diplomes paralímpics.

Gascón va tornar a evidenciar la seva capacitat competitiva en la final de 100 m papallona S9. Prenia la sortida amb la cinquena marca de les sèries (1:10.63), però, com és habitual, la vallesana es guardava la seva millor carta per a la prova definitiva. Va cobrir el parcial dels 50 metres en quart lloc (32.33), però en el tram final va superar la recordista mundial, la neozelandesa Sophie Pascoe, i va estar a punt de progressar fins al segon lloc, que va ser per a la nord-americana Elizabeth Smith (1:08.22 i 1:08.43). El títol va ser per a l’hongaresa Zsofia Konkoly, que va establir un nou rècord paralímpic i europeu (1:06.55). Gascón, que havia centrat la seva preparació especialment en el crol, va mostrar certa sorpresa pel resultat en la prova de papallona. “En els últims anys m’estava costant molt competir a un ritme ràpid en aquesta prova, però he arribat molt forta. M’he vist al davant, he lluitat fins al final, he arribat a la paret i he vist que els llums s’han encès. La veritat és que no m’ho creia”, va sentenciar.

Marquès i Gascón van tancar la seva participació a Tòquio amb el cinquè lloc en el relleu de 4x100 m estils 34 punts. La de Castellví de Rosanes va ocupar el segon lloc en el primer parcial d’esquena (1:10.81), i la terrassenca va progressar fins a la primera plaça en la braça (1:18.48). Després de la intervenció de les dues estrelles catalanes, l’extremenya Isabel Yinghua Hernández (S10) va mantenir el quartet espanyol en posicions de podi (segon) després de la papallona (1:10.31), però l’aragonesa Teresa Perales (S5), amb rivals de classe superior, va quedar relegada fins al cinquè lloc després del crol (5:04.58). El títol va ser per al quartet dels Estats Units (4:52.40).

Garrote i Rider, cinquens

Després de dos dies pujant al podi, el ciclista de Viladecans Sergio Garrote (H2) es va haver de conformar amb el cinquè lloc en el relleu H1-5, formant equip amb el barceloní Israel Rider (H3) i l’andalús Luis García-Marquina (H3), en una jornada marcada per la intensa pluja i el fred al circuit internacional de Fuji. El triplet espanyol, quart durant bona part de la prova i flirtejant amb el podi en els primers relleus, va anar perdent pistonada i amb un registre final de 54:14 (24,3 km) va quedar a més d’un minut de la tercera plaça. El títol va ser per a l’equip italià (52:32).

LA PROTAGONISTA

En els últims anys m’estava costant competir a un ritme ràpid en papallona, però he arribat molt forta
Sarai Gascón

L’equip espanyol, cinquè en futbol 5

Un gol de Tomonari Kuroda en el minut 20 va resoldre a favor dels locals el duel per la cinquena plaça entre el Japó i Espanya de futbol 5 (1-0). El català Yassine Ouhdadi va jugar 10 minuts. Tampoc va poder tancar el torneig amb victòria l’equip espanyol femení de bàsquet amb cadira de rodes, que va cedir per 43-62 contra la Gran Bretanya en la pugna per la setena plaça. En tot cas, el vuitè lloc final atorga un diploma paralímpic a la jugadora de Montmeló Judith Núñez i les seves companyes de selecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)