Ciclisme

Ja són tres al grup de les tres

Ciclisme. Tercera victòria d’etapa de Magnus Cort (EF), que empata amb Primoz Roglic i Fabio Jakobsen en aquesta Vuelta, després de ser el més fort en una escapada que guanya la pugna amb el pilot

“És increïble. És com un somni, espero no despertar-me. Fins als últims 5 o 6 quilòmetres no creia que fos possible”, deia Magnus Cort Nielsen després de sumar el seu tercer triomf en la Vuelta, amb el qual s’afegeix al grup de les tres victòries que formaven Fabio Jakobsen i el mallot vermell Primoz Roglic. El danès del Deceuninck ha guanyat a l’esprint; l’eslovè, en la contrarellotge i en la muntanya, i el danès de l’Education First ja va sorprendre a la Cullera, va guanyar un esprint a Còrdova i ahir va imposar la seva potència en un grup de set homes que va superar el frec a frec amb el pilot –Jakobsen se n’havia despenjat, esgotat per les etapes de muntanya dels anteriors dies i els tres ports que hi havia en la primera meitat del recorregut.

“Nosaltres donàvem per bona l’escapada, però altres equips han d’aprofitar les oportunitats que els queden”, reconeixia Roglic sobre una etapa de transició endurida per la velocitat, en què el principal canvi en la general va ser l’abandonament per una caiguda a 42 quilòmetres per al final de Louis Meintjes (Intermarché), que permet a David de la Cruz (UAE) pujar un lloc i tornar a ser desè ocupant el lloc del sud-africà.

L’etapa d’ahir va ser dura pel ritme dels 18 escapats, que van acabar sent set sempre amb escassos marges. I avui amb 202 quilòmetres? Hi ha cinc ports en lloc de tres, el primer dels quals superada la primera meitat al quilòmetre 111 (Vilachán, 3a). Mougás (1a) és el més dur, el tercer, i els altres són tots de segona inclòs Castro de Herville, on hi ha situada la meta de l’última etapa en línia perquè demà hi ha la contrarellotge a Santiago (33,8 km). Roglic hi pot sumar la quarta etapa i la tercera Vuelta seguida, amb què igualaria Tony Rominger (1992-94) i Roberto Heras (2003-05), que té el rècord absolut, amb quatre triomfs, perquè ja l’havia guanyat el 2000.

LA GENERAL

La caiguda de Louis Meintjes permet a David de la Cruz tornar al desè lloc
Etapa 19 (191,2 km)
1r M. Cort Nielsen (EF) 4h24:54
2n R. Oliveira (UAE) m.t.
3r Q. Simmons (Trek) m.t.
4t A. Bagioli (Deceuninck) m.t.
7è L. Craddock (EF) a 0:05
8è A. Dainese (DSM) a 0:18
30è P. Roglic (Jumbo) m.t.
48è D. de la Cruz (UAE) m.t.
General (3.179,3 km)
1r P. Roglic (Jumbo) 77h49:37
2n E. Mas (Movistar) a 2:30
3r M.Á. López (Movistar) a 2:53
4t J. Haig (Bahrain) a 4:36
5è E. Bernal (Ineos) a 4:43
6è A. Yates (Ineos) a 5:44
7è S. Kuss (Jumbo-Visma) a 6:02
8è G. Mäder (Bahrain) a 7:48
9è G. Martin (Cofidis) a 8:31
10è D. de la Cruz (UAE) a 9:24
Punts
1r F. Jakobsen (Deceuninck) 250 p.
2n P. Roglic (Jumbo) 162
Muntanya
1r M. Storer (DSM) 59 punts
Joves
1r E. Bernal (Ineos) 77h54:20
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)