Ciclisme

Clément Champoussin posa el colofó a una gran etapa en la Vuelta

Miguel Ángel López, derrotat per perdre el tercer lloc en la general, ha abandonat

Clément Champoussin (Ag2r) ha sorprès amb la victòria en la lvintena etapa de la Vuelta, la última en línia, de 202,2 quilòmetres que el francès de 23 anys ha pogut guanyar amb un atac als favorits a 1,7 quilòmetres. Una etapa amb constants gir de guió que deixa oberta la lluita pel tercer lloc en la general per a la CRI de Santiago que tancarà la cursa aquest diumenge.

Plantejament

El líder de la muntanya Michael Storer ha resolt el dubte de si Romain Bardet, segon i també a l’escapada com Chris Hamilton (DSM) li disputaria els punts en joc al primer port del dia, de 3a Vilachán. La fuga era de 16 i a 100 quilòmetres per acabar la diferència de 11:16. L’Ineos s’ha posat al davant del pilot i la diferència s’ha situat als 10. Storer ha coronat primer el segon port (Mabia, 2a) amb la diferència entre els escapats i el pilot per sota dels 6 minuts, gentilesa del campió olímpic de BTT Tom Pidcock.

Mateo Trentin (UAE) a 68 quilòmetres ha obert les hostilitats al davant i Bardet, Calmejane (Ag2R) i Gibbons (UAE) s’hi han afegit al peu del port de 1a Mougás. Padun (Bahrain) ha entrat al grup del davant amb Sivakov substituint Pidcock al pilot, migrat pel ritme de l’anglès. Adam Yates ha seguit el moviment de l’Ineos amb un atac marca de la casa que fraccionava el pilot, amb Roglic atent a la roda de Bernal.

Nus

David de la Cruz ho ha intentat i després han estat Bernal i de seguida de nou Yates, que s’enduia Roglic, Mas, Mäder i Haig (Bahrain), mentre López i Bernal es quedaven, amb el colombià del Movistar veient perillar el seu tercer lloc en la general.

Superman enfonsat anímicament quan el cotxe del Movistar ha marxat amb Mas, cedia més de 2 minuts sobre el grup de Yates en el què Haig ja el superava en la general després de coronar el port de 1a, amb Storer primer i Ryan Gibbons (UAE) escapat en solitari baixant. El grup de Yates, amb Padum ajudant Haig, afrontava el penúltim port a menys de 3 minuts del sud-africà que liderava la cursa i coronava amb 2.

Miguel Ángel López ha posat el peu a terra i s’ha assegut al terra quan Gibbons tenia 1:10 sobre el que quedava de la fuga i 2:12 respecte el grup de Roglic, a 22 quilòmetres. El colombià ha acabat pujant al cotxe després de molts minuts de dubte i converses amb companys i el propi director del Movistar.

Adam Yates ha marxat sol amb Gibbons a 50 segons i Roglic i Mas l’han agafat al cap de poc superades unes rampes del 15 % a l’ultim port. El corredor de Manchester ho intentava de nou castigant els dos primers de la general i Haig, tercer i a qui entre avui i demà en la CRI havia de treure més d’un minut per pujar al podi. Els quatre tenien Gibbons a 5 quilòmetres i s’han aturat un moment per mirar-se la cara, com si fos una partida de pòquer.

Desenllaç

Un nou intent de Yates deixava Haig enrere a 3,5 quilòmetres i, a 3, eren cinc al davant amb l’australià i el sud-africà. Yates encara tenia forces per atacar a 2 i a 1,7 era Champoussin (Ag2r) el que venia de darrere, com Bizkarra (Euskadi) molts cops, per superar els favorits i encara l’últim quilòmetre amb 20 segons i guanyar l’etapa amb 6 segons sobre Roglic, que picava temps a la resta.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)