Hoquei sobre herba

Eufòria groc-i-negra

Hoquei sobre herba. Un gol de penal córner de Pau Cunill en l’últim instant dona el títol de copa a l’Atlètic Terrassa en una final molt intensa i emocionant contra el Real Club de Polo

Atlètic Terrassa 4 RC Polo 3

ATLÈTIC TERRASSA:Calzada; Torras, Bonastre, Pepe Cunill, Escudé, Sallés, Malgosa, Albart, Isaac, Pau Cunill, Vizcaíno –equip inicial–, Pérez, Cabré-Verdiell, Barutel, Monzó, Dalmases, Ibáñez i Fité.RC POLO:Calzado; Cabot, De Abadal, Zaldua, Fortuño, Tomàs, M. Reyne, Piera, Ruiz, Armenteras, Miralles –equip inicial–; Baron, A. Reyne, Borràs, Esteban, Permanyer, Carnicer i Uriach.GOLS:1-0 (22’) Ibáñez. 2-0 (27’) Albert. 2-1 (37’) Miralles, de p.c.. 2-2 (41’) Miralles. 3-2 (46’) Vizcaino. 3-3 (53’), M. Reyne, de p.c.. 4-3 (68’), Pau Cunill, de p.c..ÀRBITRES:Ortíz i Estebanez. Targeta groga: Fortuño (67’), del Polo. Targeta verda: Pau Cunill (31’) i Isaac (58’), per part de l’Atlètic; i Uriach (66’), del Polo.ELS GUARDONATS:Marc Vizcaíno va ser escollit jugador més valuós de la final; Marc Miralles, del torneig; Luis Calzado, el millor porter, i Pol Cabré, el jugador més prometedor.

Junior 2 Club de Campo 4

JUNIOR:Salvador, Bosch, B. Serrahima, Petchamé, Vidosa, Anna Gil, Flores, Strappato, A. Serrahima, Piris, Oliva –equip inicial–; Martínez, Lima, M. Serrahima, Ballesteros, Lamoglia, García i San José.CLUB DE CAMPO:Ruiz; Gutiérrez, S. Barrios, Amparo Gil, Pérez, B. García, López, Cano, Mejías, Marquínez, Torres-Quevedo –equip inicial–; Pérez, Monsalve, González-Laguillo, Abajo, L. Barrios, Magaz i Tello.GOLS:0-1 (6’) Cano, de p.c.. 1-1 (17’) Petchamé. 1-2 (28’) Abajo. 1-3 (40’) B. García. 2-3 (50’) Anna Gil. 2-4 (62’) Cano.ÀRBITRES:Adell i Calderon. Targeta verda: Pethamé (66’), del Junior; i González-Laguillo (31’) i García, del Club de Campo. Targeta groga: Pérez (47’), del Club de Campo.LES GUARDONADES:Maria López va ser escollida millor jugadora de la final i del torneig; Carmen Cano, la màxima golejadora; Ángeles Ruiz, millor portera, i Laura Boch, millor promesa.

La final de copa va tenir un desenllaç pletòric per a l’Atlètic Terrassa i cruel per al RC Polo. Amb el temps exhaurit i amb empat a 3 al marcador, Pau Cunill va executar per sota un segon penal córner consecutiu i va sentenciar la final de la 105a edició de la copa jugada al camp Eduardo Dualde del club de la Diagonal. El triomf suposa la setzena corona per al conjunt groc-i-negre, que no aixecava el trofeu des del 2015, mentre que el RC Polo continua amb 31 títols al capdavant del palmarès. La final de copa va fer honor al sobrenom del torneig del KO i va tenir un epíleg dramàtic. Després de gairebé 70 minuts de màxima tensió, amb fases de domini altern, l’Atlètic Terrassa va saber aprofitar uns últims instants de superioritat per sentenciar el partit amb un penal córner, l’únic que va convertir després de set intents sense encert. Pau Cunill va ser l’heroi final, però abans ho podria haver estat Marc Calzada, amb tres intervencions espectaculars sota els pals al final del tercer quart.

Després d’un primer quart sense gols, l’Atlètic Terrassa va prendre la iniciativa amb els gols de Santi Ibáñez (24’) i Grau Albert (30’). Després de la represa, i ja sota la pluja, el RC Polo va sortir disposat a capgirar el resultat i en 10 minuts va aconseguir empatar amb dos grans gols de Marc Miralles, el primer de penal córner (38’) i el segon, amb un xut encreuat (45’). La final entrava en una nova dimensió. L’Atlètic va resistir l’embranzida del conjunt de Roger Pallarols i va respondre amb el gol del capità Marc Vizcaíno (47’). El partit estava més obert que mai i l’Atlètic va poder entrar en l’últim quart amb avantatge gràcies a tres aturades providencials de Calzada. El RC Polo va continuar insistint i va obtenir el premi després que Marc Reyne aprofités un rebuig del porter en el setè penal córner al seu favor. Semblava que la final s’encaminava als shoot outs, però l’Atlètic, jugant amb superioritat, va tenir més ofici en els últims instants i va sentenciar amb un penal córner al límit del temps reglamentari.

El Junior no pot revalidar el títol contra el Club de Campo

El Junior no va poder revalidar el títol de la copa de la Reina en una final en què l’efectivitat del Club de Campo, amb mitja selecció espanyola, va ser determinant (2-4). El conjunt santcugatenc va començar ben estructurat en defensa, però un contraatac de les rivals va forçar el primer penal córner, rubricat amb anticipació per Carmen Cano (6’). El Junior va reaccionar de seguida i va trobar la recompensa al final d’aquest primer quart amb una jugada col·lectiva de tiralínies per la banda esquerra que Carlota Petchamé va rematar al fons de la porteria (17’). Ja en el segon quart, una pèrdua de bola va propiciar la segona diana de l’equip madrileny, a càrrec de Lucía Abajo . Després de la represa, el Club de Campo va fer valer la seva efectivitat i va ampliar la renda amb un tercer gol de Begoña García (41’), que va capar un rebuig de Jana Martínez . En una jugada similar, Mariona Serrahima va fer una gran rematada i Anna Gil, a boca de canó, va aprofitar el rebuig per retallar diferències. El Club de Campo va saber refredar el partit i sentenciar el duel amb una altra transició rubricada per Carmen Cano (62’).