La selecció espanyola desarma Argentina en la segona meitat (29-13)

El parcial de la segona meitat ha estat un demolidor 18-3, amb tres gols de la catalana Kaba Gassama en el seu debut en un mundial

La selecció espanyola s’ha estrenat en el mundial amb una clara victòria contra Argentina (29-13), teòricament el seu rival més consistent del grup de Torrevella. Després d’una primera meitat ajustada (11-10), el conjunt local ha posat la directa en la segona part a partir de la defensa i amb continus contraatacs. Pel que fa a les catalanes, Kaba Gassama ha anotat 3 gols i Eli Cesáreo s’ha quedat sense anotar, condicionada per les dues exclusions (5’ i 32’).

Cesáreo ha sortit en el set titular i inicialment ha format tàndem en l’eix de la defensa amb Gassama. La selecció de Nacho Prades ha pagat els nervis del debut. Li ha faltat fluidesa en atac i ha comès mes errades del compte per poder obrir forat en el resultat. El parcial a la mitja part ha estat de 11-10.

L’aportació de Gassama en els primers minuts després de la represa ha estat determinant. Forçant penals i exclusions en l’equip rival i amb dos gols consecutius (16-12) ha obert una petita bretxa que el tècnic argentí ha volgut aturar amb un temps mort. Les consignes no han donat resultat. La defensa 5-1 amb Paula Arcos d’avançada de l’equip espanyol ha provocat un curtcircuit en l’atac de les sud-americanes que han perdut un munt de pilotes i han permès els gols fàcils al contraatac. El parcial de 18-3 a la segona meitat ha estat demolidor i ha deixat Argentina sense capacitat de reacció.

Els primers partits a Granollers

D’altra banda, demà comença el torneig al Palau d’Esports de Granollers amb els partits entre Corea i el Congo (18 h) i Dinamarca-Tunísia (20.30 h), corresponents al grup F. Divendres entraran en joc les seleccions del grup A amb França, flamant campiona olímpica, contra Angola (18 h) i Montenegro contra Eslovènia (20.30 h).