Futbol sala

El Barça ja és a la F-4

Futbol sala. Champions. L’equip blaugrana, solvent, tanca la fase elit amb el tercer triomf en tres partits i presenta candidatura al títol europeu

Plzen 1 Barça 3

PLZEN:Vahala, Kozár, Vnuk, Holý i Seidler –equip inicial–; Rick, Resetar, Zdráhal, Strajt, Havel i Künstner.BARÇA:Plana, Coelho, Dyego, Adolfo i Ferrão –equip inicial–; Matheus, Lozano, Ortiz, Marcenio, Esquerdinha i Povill.GOLS:0-1 (3’) Ferrão. 0-2 (23’) Matheus. 0-3 (24’) Matheus. 1-3 (28’) Vnuk.ÀRBITRES:N. Jelic i V. Babic (CRO). Grogues a Holý, Vnuk, Coelho i Marcenio.

Plzen, el bressol de la cervesa txeca, va veure ahir com el Barça brindava per la classificació per jugar la final a quatre de la UEFA Futsal Champions a costa de l’equip amfitrió. Els blaugrana, tot i la baixa sensible del brasiler Pito per sanció, van sumar el tres de tres en la fase elit i acumulen una ratxa de catorze victòries seguides. L’equip celebra la seva novena classificació per a la fase final de la competició en onze temporades –les cinc últimes, seguides– i buscarà el seu quart títol.

El triomf del Halle-Gooik belga sobre el Dobovec eslovè (1-4) en el partit precedent obligava els blaugrana a empatar o vèncer. El Plzen va exhibir la seva perillositat en els contraatacs en el primer temps. No obstant això, Ferrão, molt còmode i endollat, va avisar dos cops en el primer minut i, a la tercera, la va clavar (0-1) amb un tret ras al pal llarg. El brasiler va rebre d’esquena, es va girar amb velocitat i el seu marcador encara el busca ara. Matheus (7’) va enviar la pilota al travesser en una combinació amb el mateix Ferrão. El Barça, jugant a favor del resultat i també per evitar que l’enxampessin al darrere, no va pressionar amb la mateixa intensitat que en els dos partits anteriors. El Plzen va tancar el primer temps amb un infructuós atac de cinc.

Dos gols del brasiler Matheus, el primer espectacular marxant de tres rivals amb la seva esquerra de seda, van incendiar definitivament el partit (0-3) en dues accions de contraatac. El Plzen va proposar de nou atac de cinc molts minuts i va crear prou perill, però el Barça només va encaixar un gol de Vnuk i va certificar l’èxit.